LinkedIn'in yeni uygulaması Intro güvenlik ve mahremiyet tartışmalarının odağı haline geldi

LinkedIn'in yeni uygulaması Intro güvenlik ve mahremiyet tartışmalarının odağı haline geldi

LinkedIn geçtiğimiz yılın başlarında Gmail'de detaylı kişi bilgileri görmeyi sağlayan Rapportive'i satın almıştı. Rapportive temel olarak; Gmail içerisinde okumakta olduğunuz her postanın yanında ayrı bir pencerede gönderenle ilgili bulabildiği tüm bilgileri görüntüleyordu.

LinkedIn bundan yaklaşık 1,5 yıl önce 15 milyon dolar civarında bir bedel ödeyerek bünyesine kattığı Rapportive'i kullanarak yeni uygulaması Intro'yu hafta içerisinde resmen duyurdu. Rapportive'in oldukça gelişmiş bir halini anmsatan Intro, Gmail'in yanı sıra Google Apps, Yahoo Mail, Apple Mail gibi platformla da uyumlu çalışabiliyor ve e-posta bağlantılarınız ile ilgili bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

İlk bakışta oldukça pratik ve faydalı görünüyor olmasına rağmen güvenlik uzmanları Intro konusunda oldukça şüpheci yaklaşıyorlar...

E-postalar LinkedIn sunucularından geçiyor

Farklı uzmanların konuyla ilgili dile getirdikleri endişelerinde (1, 2) Intro'nun hem mahremiyet, hem de güvenlik açısından sakıncaları olabileceğine vurgu yapıyor. Intro'nun sizlere bağlantılar ile ilgili detaları sunabilmek için e-postalarınızın kendi sunucuları üzerinden geçmesini istemesi rahatsızlıkların en büyük kaynağı olarak göze çarpıyor.

Intro

Size ait e-postaların başka bir firmanın sunucuları üzerinden geçiyor olması, bu aradaki firmaya yüzde 100 güveniyor olmanızı gerektiriyor. Fakat bu konuda sıkıntı LinkedIn'e ne kadar güvendiğinizle sınırlı da değil. Eğer bir gün LinkedIn hacker'ların kurbanı olursa, onun üzerinden art niyetli kişilerin sizin de e-postalarınıza ulaşabilmelerine neden olabilir.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında 6,5 milyon LinkedIn kullanıcısının şifrelerinin çalınmış olması da bu konuda LinkedIn'in işinin kolaylaştırmıyor.

LinkedIn güvenlik riski olmadığını söylüyor

Tüm bu endişelerle ilgili olarak LinkedIn'in yanıtı da gecikmedi. Hafta sonunda bir blog yazısı yayınlayan LinkedIn, Intro'nun güvenlik ve mahremiyet konusunda neden herhangi bir sıkıntı içermediğini uzun uzun anlattı.

Blog yazısında Intro'nun gizlilik sözleşmesinin, kullanıcıları her konuda koruyacak şekilde düzenlenmiş olduğunu belirten LinkedIn, ayrıca servisin bağımsız güvenlik firmaları tarafından da denetlendiğini ve hem güvenlik, hem de mahremiyet açısından bir risk içermediğinin onaylandığını belirtti.

Peki siz Intro hakkında ne düşünüyorsunuz? Bağlantılarınız ile ilgili pratik bir şekilde daha fazla bilgiye sahip olmak için, e-postalarınızın LinkedIn sunucularından geçmesinden rahatsız olur musunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.