Distimo yeni mobil uygulamasıyla lider tablolarını detaylı sunuyor

Distimo yeni mobil uygulamasıyla lider tablolarını detaylı sunuyor

distimoMobil uygulama geliştiricilerinin yakından tanıdığı önde gelen mobil uygulama ölçümleme araçlarından olan Distimo, yeni mobil uygulamasını iPhone & iPad kullanıcılarına sundu. İlk versiyonu Temmuz 2013'te yayınlanan uygulama 17 Ekim'de güncellenen yeni versiyonuyla Distimo'nun tüm özelliklerini mobile taşıyor.

Hali hazırda mobil uygulama geliştiricileri Distimo SDK'ini uygulamalarına entegre ederek uygulamanın mağazadaki günlük indirilme sayıları, yorumları, oyuniçi satın almalarla ilgili detaylı bilgi, uygulamanın sıralaması ve daha birçok bilgiye Distimo arayüzünden kolayca erişebiliyordu. Güncellenen yeni versiyonda webde kullanılan tüm özellikler aynı şekilde mobil uygulamada da kullanılabilecek.

distimo 1

Yeni eklenen özelliklerden bir tanesi de ''Leaderboards'' ekranı. Lider tablosu özelliği ile 'App StoreAmazon AppstoreGoogle Play Store' mağazalarındaki uygulamaları ülke, kategori, cihaz ve gelir modeli özelliklerine göre filtreleyerek uygulamaların mağzalardaki durumlarını görebiliyoruz. Bu sıralamayı  uygulamaları baz alarak yaptığımız gibi istersek yayıncı bazında da yapabiliyoruz. Ayrıca uzun vadedeki değişimleri görmek için 'Günlük, Haftalık, Aylık ve Çeyrek' bazlı olarak sonuçları listeletebiliyoruz.

Distimo'nun CEO'su ve kurucu ortağı Vincent Hoogsteder'ın aktardığı bilgiye göre her çeyrekte Distimo üzerinden 3,2 milyar indirilme takip ediliyormuş. Aynı zamanda 'App Store, Amazon Appstore, Google Play Store' mağazalarından toplamda 260.000'den fazla uygulama Distimo'yu kullanıyor. Distimo'nun rakibi olarak gösterebileceğimiz App Annie'yi kullanan uygulama sayısı ise geçen ay itibariyle toplamda 300.000'den fazla.

Distimo'nun mobil uygulamasıyla birçok uygulama geliştiricinin mobil cihazlarına ulaşacağını tahmin etmek çok güç olmaz ayrıca şirket App IQ ismini verdiği servisiyle farklı üyelik paketleriyle abone olan kullanıcılarına  uygulamaların global ve ülke bazlı detaylı raporlarını paylaşıyor. Tüm bu servislerinin yanında Distimo'nun gelecekte 'Big Data' konusunda ve mobil uygulama uzmanlığı/analizi alanında dünyanın sayılı şirketlerinden biri olacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.