İlk olarak Mart ayında konuşulmaya başlayan ve Nisan'da Twitter'ın We Are Hunted'ı satın aldığını doğrulaması ile kesinlik kazanan #Music işi kısa sürdü. Satın alma açıklamasından sadece kısa bir süre sonra müzik servisi ve iPhone uygulamasını tanıtan Twitter, AllThingsD'nin haberine göre bu işten çabuk vazgeçti.
Konu hakkında bilgi sahibi olan birden fazla kaynağa dayandırdığı haberinde AllThingsD, hayata geçtikten sonra kısa sürede popüler hale gelen #Music uygulamasının en büyük sorununun şirketin genel stratejisi içerisinde kendisine tam olarak bir yer bulamamış olması olduğunu söylüyor.
Gerçekten de App Store'daki durumuna bakıldığında, piyasa çıktığından yaklaşık 6 ay sonra uygulamanın büyük oranda unutulmuş olduğunu söylemek yanlış olmayacak...
İlk zamanlarında App Store'da 6. sıraya kadar yükselmiş olan uygulama, Onavo'nun değerlendirmesine göre şu anda ancak 1.672. sırada yer alabiliyor. AppAnnie'nin verilerine göreyse Twitter'ın uygulaması 10 Mayıs'tan beri ilk 1.500 arasında yer almıyor.
#Music neden tutmadı?
Uygulama iyi bir başlangıç yapmasına rağmen devamını getirememiş olmasının bir kaç nedeni var gibi görünüyor. Bunlardan ilki We Are Hunted'ın satın alınmasının hemen ardından oluşturulan ekibin başındaki Kevin Thau'nun bundan çok kısa bir süre sonra Twitter'ın kurucularından Biz Stone'un Jelly adlı girişime katılmak için istifa etmiş olması. Bu değişim henüz yeni yapılandırılmakta olan #Music'in ritmini bir türlü bulamamasına neden oldu.
Bunun yanı sıra #Music uygulamasının Twitter ile tam entegre olmaması da, Twitter'ın gücünden faydalanamamasına neden oldu. Örneğin Vine ayrı bir uygulama olmasına rağmen Twitter'dan daha fazla destek alabiliyor fakat #Music için aynısı geçerli değil. Bu da kullanıcıların ilgisini devamlılığını sağlamak açısından önemli bir handikap.
Eğer online müzik bu kadar büyük rekabetin yaşanmadığı bir alan olsaydı Twitter #Music uygulamasının şansının da daha yüksek olacağı kesin. Fakat görünen o ki Twitter tarafından yan bir proje olarak görülen uygulama var olan rakipler karşısında ihtiyacı olan desteği göremedi.
Diğer yandan Twitter'ın müzik işinden tamamen çıkma ihtimali de çok yüksek görünmüyor. Yükselen bu alanda daha doğru bir strateji belirleyip ve daha iyi anlaşmalar yaparak en azından bir deneme daha yapacağı neredeyse kesin gibi...
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap