Facebook yeni 'beğen' düğmelerini test ediyor

Facebook yeni 'beğen' düğmelerini test ediyor

Facebook, tüm web sayfalarına açtığı beğen butonunun yeni versiyonunu test etmeye başladı. Sadece web kullanıcılarının Facebook like box'ların tasarımında bazı kullanıcılar tarafından gözlenen yeni beğen butonu, şeffaf bir yapıdan ziyade içi dolu mavi bir renkte ve daha çok dikkat çekecek şekilde uyarlanmış.

Facebook'tan resmi sözcülerinden gelen açıklamaya göre şirketin sürekli yaptığı testlerden biri olduğunu doğrulanırken başka herhangi bir detaya yer verilmemiş.

fb_like

Sound Money Institute (SMI) web sitesinde gözlenen özellik, bir süre sonra yukarıdaki görselde bulunan yeni görünüm hali ile gözükse de, şu an eski ve standart görünüşüyle (solda) gözüküyor.

Facebook aynı zamanda bazı Facebook sayfalarında "Follow" ve "Review" butonlarını da eklemeyi deniyor. Bu testler de Facebook sözcüleri tarafından yeni şeyler test ettikleri ile ilgili doğrulama bilgisi alınsa da, bu butonlar sadece sınırlı sayıda kullanıcı tarafından görülüp test edilebiliyor. Bildiğiniz gibi Facebook geçtiğimiz yıl "Abone Ol" (Subscribe) özelliğinin ismini değiştirererek "Takip Et"'e (Follow) çevirmişti.

Facebook tarafından gelen bu hamlelerin genellikle kullanıcıların sayfalarla olan etkileşimini artırmak ve kullanıcıların daha çok aktif olmasını sağlamak amacında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.