Mobil dünya sevdalıları Mobil İstanbul seminerlerinde buluşacak

Mobil dünya sevdalıları Mobil İstanbul seminerlerinde buluşacak

mobil istanbulTürkiye'de internet ve teknoloji ekosistemine dönük etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Yaz aylarında küçük buluşmalarla mobil teknoloji meraklılarını buluşturan Mobil İstanbul, bu ay itibariyle ücretsiz seminer tipi aylık toplantıların başlangıcını yapıyor.

Farklı disiplinlerden kişileri 23 Ekim Çarşamba günü bir araya gelmeye davet eden Mobil İstanbul, bu etkinliklerde mobil dünyayı farklı açılardan ele alacak. Her ay farklı bir konu, farklı bir uzman tarafından masaya yatırılacak, tıpkı Mobile Monday'de olduğu gibi.

Mobil uygulama geliştirme, süreçleri, uygulamanın pazarlaması, kullanıcı kazanılması, sektördeki fırsatlar vb. konular Mobil İstanbul'un temel konularından. Bu ay işlenecek konu da  "Uygulamalar ve Yalın Girişim". Konunun uzmanı ise yalın girişim denince aklıma gelen ilk isimlerden biri olan Burak Yaman.

mobil istanbul yalin girisim mobil uygulamalar

Bu seminer tipindeki ilk Mobil İstanbul etkinliği 23 Ekim'de saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi'nde düzenlenecek. Katılmak isteyenler hemen kayıt yaptırabilir zira seminer salonu pek de büyük değil. Etkinliğe kayıt olanlar önümüzdeki haftalarda yayınlayacak olan "Mobil Uygulamalar ve Yalın Girişimcilik" e-kitabına da sahip olacaklar.

Daha önce çeşitli yazılarda anlattık ama Murat Can Demir'in kuruculuğunu üstlendiği Mobil İstanbul'un bizimle paylaştığı 'yalın girişim' tanımına da burada yer vermek istiyorum;

Yalın girişim (Lean Startup) kavramı 2011 yılında Eric Ries tarafından ortaya konulmuş bir iş ve ürün geliştirme metodolojisidir. Ries bu metodoloji ile, eğer girişim şirketleri zamanını ilk müşterilerinden aldığı geri bildirimlerle ürün ya da hizmetini sürekli geliştirmeye ve mükemmelleştirmeye harcarsa; pazar risklerini, ilk proje giderlerini, ürün lansmanı için harcanacak büyük meblağlardaki maliyeti ve hata yapma olasılığını minimuma indirgenebileceği iddiasını ortaya koyar.  Bu kavram şu anda birçok startup tarafından uygulanmakta ve örgütsel kaynakların en efektif şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır.

Yalın girişimcilik metodolojisi yazılım veya şirket geliştirme süreçlerinin bu önemli bölümleri için ölçüm ve gözlem odaklı stratejiler sunmakta.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.