Uygulama mağazalarında oyunların hakimiyeti devam ediyor

Uygulama mağazalarında oyunların hakimiyeti devam ediyor

ddddÖzellikle mobil uygulama geliştiricilerin yakından tanıdığı ve mobil uygulamalarda en popüler 3.parti araçlardan biri olan Distimo, düzenli olarak yayınladığı 'Top Global Apps' isimli mini raporunu Ekim 2013 için yayınladı.

Dünya üzerinde en popüler 3 uygulama mağazası (App Store, Google Play Store, Amazon Appstore) verilerinin yer aldığı raporda  son mobil trendler hakkında ilginç detaylar yer alıyor. 'Top 5 Free Apps' kategorisinde her 3 mağazada'da özellikle oyunların üstünlüğü dikkat çekiyor.

App Store'da ücretsiz en popüler 5 uygulamadan 3'ü oyun, Play Store'da bu sayı 1 ve Amazon Appstore'da ise ücretsiz en popüler 5 uygulamanın tamamı ise oyun. Facebook uygulaması hem App Store hem de Play Store'de en popüler uygulamasında yer alırken yine King.com'un dünyaca ünlü oyunu Candy Crush Saga App Store ve Play Store'da ilk 5 uygulama içerisinde yer alıyor.

top5-free-apps-app-store

'Ücretli en popüler 5 uygulama' kategorisinde ise oyunların ezici üstünlüğü en dikkat çeken nokta. App Store, Play Store ve Amazon Appstore'da 'Ücretli en popüler 5 uygulama' kategorisindeki uygulamaların tamamı oyunlardan oluşuyor. Bu kategoride en dikkat çeken uygulama ise şüphesiz 3 mağaza'nın tamamında yer alan ''Minecraft''. İlk çıktığı günden itaberen çok hızlı bir hayran kitlesi oluşturan ve dünyada milyonlarca katı fan'ı bulunan Minecraft öyle gözüküyor ki bu etkisini daha uzun bir vakit sürdürecek.

Screen Shot 2013-10-19 at 1.24.21 PM'Top 5 Grossing Apps' kategorisinde ise 2 mağazanın (App Store ve Play Store) verilerine yer verilmiş. Candy Crush Saga iki uygulama mağazasında'da listeye girerek ilk dikkat çeken uygulama olurken Play Store'da 5 uygulamadan ikisinin uzakdoğulu kullanıcılara yönelik oyunlar olması dikkat çeken başka bir nokta. App Store'da 1. sırada yer alan Clash of Clans'in ise Android pazarına açılmasıyla birlikte gelecek aylarda  'Top 5 Grossing Apps'  kategorisinde Play Store'da görebileceğimizi tahmin edebiliriz.

Screen Shot 2013-10-19 at 1.25.01 PMRaporun en önemli bilgisi olarak sayabileceğimiz alan ise uygulama mağazalarının pazar payları. Distimo'nun açıkladığı ve aralarında Türkiye'ninde bulunduğu 34 ülkenin verilerini baz alarak yapılan araştırmaya  göre Ekim 2013 itibariyle Apple App Store %65, Google Play Store ise %35'lik bir pazar payına sahip. Bu veri yine Distimo verilerine göre 2013 Nisan ayında %74 Apple App Store, %26 Google Play Store yönündeydi. Yeni iPhone serisinin yakında birçok ülkede satışa çıkacak olmasının uygulama mağazalarının pazar paylarını ne yönde etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Distimo-Market-Growth-September-2013-Apple-App-Store-and-Google-Play

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.