YouTube trafiğinin yüzde 40'ı mobil üzerinden geliyor

YouTube trafiğinin yüzde 40'ı mobil üzerinden geliyor

Akıllı telefon penetrasyonunun artması ve mobil internetin yaygınlaşması ile birlikte dünya genelinde mobil üzerinden video izlenme oranı da gittikçe artıyor.

Google'ın açıkladığı üçüncü çeyrek raporlarında yer alan bilgilere göre, şu anda YouTube trafiğinin tam yüzde 40'ı mobil üzerinden geliyor. Geçmiş yıllara baktığımızda ise 2012 yılında mobil trafik oranının yüzde 25, 2011 yılında ise sadece yüzde 6 olduğunu görebiliyoruz. Bu da mobil video izlenme oranlarının yüksek ivme ile tırmanışını kanıtlıyor.

YouTube'un mobil taraftaki bu gücünün sebeplerinden birisi de YouTube'un mobil tarafa yaptığı kullanıcı deneyimi yatırımı. Son olarak web versiyonu ve Android uygulamalarına yaptığı yatırımla yenileyen YouTube, mobil trafiğini de büyük oranda yükseltmeye başlattı.

Mobil alanda güçlü olan Facebook, toplam mobil kullanım verilerini paylaşmasa da, telefon ve tabletler üzerinden reklam gelirlerinin yüzde 41'ini elde ediyor ve bu oran 2013'ün üçüncü çeyreğinde Facebook için yüzde 30'du. Mobil kullanımı çok sık olan uygulamaların hem trafiğinin hem de reklam gelirlerinin mobil üzerinden artması native uygulamaların ve sitelerin mobil arayüzlerinin önemini bir kez daha ön plana çıkartıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.