eBay'den %14 büyüme: Küresel ölçekte e-ticaret büyümeye devam ediyor

eBay açıkladığı 3. çeyrek raporunda gelirlerinde bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla %14 artış yakalamış. 2011 yılının 3. çeyreği ile karşılaştırıldığında ise gelirlerinde %30'un üzerinde artış yaşanmış.
eBay'den %14 büyüme: Küresel ölçekte e-ticaret büyümeye devam ediyor

Ülkemizde e-ticaretin artan işlem hacimleri sevindirse de küresel ölçekteki büyüme ile karşılaştırınca daha çok yolumuz olduğunu gösteriyor. İki haneli büyüme rakamını sürdüren dünyanın sayılı e-ticaret sitelerinden eBay'in 3.çeyrek raporları, küresel ölçekteki büyümeyi daha net ortaya koyuyor.

eBay açıkladığı 3. çeyrek raporunda gelirlerinde bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla %14 artış yakalamış. 2011 yılının 3. çeyreği ile karşılaştırıldığında ise gelirlerinde %30'un üzerinde artış yaşanmış. eBay'in ana gelir kalemlerini ise pazaryeri (marketplace) ve PayPal oluşturuyor.  eBay'in pazar yerinden (marketplace) elde ettiği gelirler %12 artış gösterirken PayPal %19'luk büyüme yakalamış.

eBay 3. çeyrekte 3.9 milyar dolara yakın gelir elde ederken raporda dikkat çeken nokta ise mobildeki büyüme. Mobilden yapılan işlemlerin %75 arttığı belirtilen raporda, eBay'in mobil uygulamalarının toplamda 200 milyon indirmeye ulaştığını ve 3.2 milyon yeni kullanıcının mobil uygulamalar sayesinde kazanıldığı belirtiliyor.

eBay'in gelirlerindeki artışın temek iki kaynağından biri olan PayPal'a yeni rakipler çıksa da sürekli büyümesini sürdürüyor. Geçen yılın aynı çeyreğine göre aktif kullanıcı sayısı %17 artararak 137 milyona ulaşmış. Kullanıcı sayısındaki artış ile birlikte toplam işlem hacmi %25 artarak 44 milyar dolar, işlem adedi ise 729 milyon adet olarak gerçekleşmiş. Raporda özellikle bu büyümede mobilin ve Rusya pazarının anahtar rol oynadığı belirtiliyor. Bunun haricinde ABD ve Avustralya'da perakende noktalarında ön ödeme veya masada ödeme seçenekleri sunan dijital cüzdanın Birleşik Krallık ve Kanada'nın da dahil edilmesiyle PayPal'ın sürdürülebilir büyümesine devam edeceğini söylemek mümkün.

Şirketin ana gelir kalemi olan pazaryeri modeli ise şirketin gelirinin yaklaşık yarısını oluşturuyor. 2 milyar dolar gelir sağlayan pazaryeri geçen senenin aynı çeyreğine göre %12 büyüme göstermiş. Satılan ürün adedinin %11 büyüme gösterdiği pazar yerinde satılan ürünlerden yarısından fazlası ücretsiz kargo seçeneğine sahip ürünler oluşturuyor. Sadece 3. çeyrekte 3.9 milyon yeni aktif kullanıcı kazanmış olan pazaryeri 3.çeyrek sonu rakamlarıyla 124 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Yılbaşı alışverişi ile 4. çeyrekte daha fazla gelire ulaşacağı tahmin edilen eBay'in 3.çeyrek tablosunu incelemek isterseniz;

ebay-3-ceyrek-gelirleri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.