Yandex Cocaine: Bulutta açık kaynaklı yazılım geliştirme platformu

Yandex Cocaine: Bulutta açık kaynaklı yazılım geliştirme platformu

Borsaya açıldıktan sonra yeni hizmetler sunmak konusunda hızlanan Yandex, bu kez Google App Engine ve Heroku gibi hizmetlere rakip hizmetini tanıttı.

Yandex, şirket içi altyapılarda ve Yandex.Browser tarayıcısı için kullandığı bulut tabanlı uygulama geliştirme motorunu son kullanıcıya açıyor. Cocaine (evet, anlamı kokain) adıyla tanıtılan yenilik, platform olarak sunulan hizmet (platform as a service: PAAS) sınıfında konumlandırılıyor.

Açık kaynaklı Cocaine, C++, Python ve Javascript dillerini destekliyor ve Java ve Racket desteğinin de yakın zamanda platforma dahil edilmesi için çalışmalar sürüyor.

yandex cocaine

Docker üzerine inşa edilen Yandex'in yeni platformu geliştiricilere yüksek performans sunmak istiyor. Bu alanda artan rekabete ve ihtiyaca karşılık geliştirilen Cocaine'in en azından Rusya'da hedeflenen geliştirici kitlesine ulaşması mümkün gözüküyor.

GitHub sayfasında sıradışı ismiyle kendini farklı şekillerde tanımlayan Yandex Cocaine ve Docker hakkında daha fazla bilgi için şuradaki sunuma ve  api.yandex.com/cocaine adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.