Facebook, Onavo'yu satın aldı ve ilk İsrail ofisini açtı

Facebook, Onavo'yu satın aldı ve ilk İsrail ofisini açtı

Facebook bir kez daha oldukça faydalı bir mobil şirketi satın aldı. Sizlere Nisan 2011'de tanıttığımız ve yer yer adından söz ettiğimiz İsrailli bir girişim olan Onavo, artık Facebook'un bir parçası.

Şimdiye dek 13 milyon dolar yatırım alan Onavo, bundan 3 yıl önce akıllı mobil cihazların mobil veri kullanımını iyileştirmek için yola çıkmıştı. İlerleyen zamanda mobil uygulama ölçümlemesini de geliştirmişti.

iOS ile işe başlayan, ardından Android uygulamalarını da yayınlayan Onavo'nun güvenlik (VPN) uygulamasını (Onavo Protect) son dönemde görmüş ve kullanmaya başlamıştım ki bu uygulama İsrailli girişimin kritik noktalara temas etmesi açısından önemli bir gelişmeydi. facebook onavo

5 milyar kişiyi internete bağlamak için önemli bir araç

Onavo, Facebook'un internet erişimini her dünya vatandaşına eriştirmek için başlattığı internet.org projesine katkı sağlayabileceğini dile getirmişti ve yayınlanan blog yazısında Onavo'nun CEO'su ve kurucu ortaklarından Guy Rosen (diğer kurucu ortak Roi Tiger), internet.org projesinin hedefine ulaşması için çalışacaklarını açıkça getiriyor. Bu noktada mobil güvenlik ve yasaklı ülkelerde internete erişi elbetteki önem taşıyor.

Guy Rosen, satın almanın tamamlanmasından sonra Onavo'nun ayrı bir ürün olarak varolmaya devam edeceğini de belirtiyor ama bunun sonsuza kadar süreceğini düşünmemek lazım.

Facebook'un ilk İsrail ofisi

Taraflar henüz rakam belirtmese de çeşitli kaynaklardan gelen haberler satın almanın 100-200 milyon dolar arasında gerçekleştiği yönünde. 30 kişilik Onavo ekibi Facebook için önemli bir mobil geliştirici gücü sunacak ama altı çizilmesi gereken bir nokta daha var. O da Palo Alto merkezli Onavo'nun Tel Aviv'deki ofisinin varolmaya devam edeceği ve bu ofisin Facebook'un İsrail'deki ilk ofisi olacağı.

Hatırlamak gerekirse Facebook, Waze'e teklif verirken ekibini Silikon Vadisi'ne taşımak istemişti ama Waze buna yanaşmamış ve Google'ın teklifini kabul ederek İsrail'de kalmıştı.

Mobil alanda ücretli B2B hizmetler sunan Parse.com'u satın alarak dikkat çeken Facebook'un İsrail girişim ekosistemine ilgisine bakacak olursak; nitelikli (featured) telefonlar için sosyal bir uygulama olan Snaptu ve yüz tanıma teknolojisine sahip Face.com satın almalarını hatırlayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.