Apple’ın plastik iPhone kumarı geri tepmek üzere

Apple’ın plastik iPhone kumarı geri tepmek üzere

Apple’ın ucuz bir iPhone modeli ile fiyat rekabetinin yüksek olduğu pazarlarda gücünü artırmayı planladığı yıllardır konuşuluyordu. Sonunda Apple, ağırlıklı olarak Samsung’un liderliğinde olan bu bölgelere hitap edeceğini umduğu daha ucuz bir iPhone modeli olan iPhone 5C’yi piyasaya sürdü.

Büyük oranda iPhone 5’in özelliklerine sahip olan fakat plastik kasası sayesinde maliyeti biraz daha düşük olan iPhone 5C’nin piyasaya çıkmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti ve ilk gelen haberler Apple’ın bu hamlesinin pek de iyi gitmediğini gösteriyor.

Çinli C Technology sitesinin haberine göre Apple, iPhone 5C üretimini şimdiden yarı yarıya düşürdü bile…

Üretim yarı yarıya düştü

Sitede yer alan habere göre (Çince, Türkçe Google tercümesi) Apple, Çin’deki üreticisinden günlük 300 bin olan iPhone 5C üretimini 150 bine indirmesini istedi. Üretim bu yarı yarıya indirilmesinin nedeni ise Çin ve Hindistan başta olmak üzere iPhone 5C’nin hedef pazarlarda beklediği ilgiyi görememiş olması.

Aslında plastik iPhone ile çok benzer özelliklere sahip olan iPhone 5’in satışına devam etmesi durumunda fiyatının 5C ile çok da farklı olmayacağının farkında olan Apple, 5C’nin satışlarını etkilememesi için iPhone 5’in fişini çekmişti. Fakat görünüşe göre bu da pek etkili olmadı. QZ.com’daki rakamlara göre şu anda iPhone 5S, 5C’nin yaklaşık dört katı hızda satıyor.

Ucuz iPhone’la ilgili olarak daha önce en önemli sorunun "ucuz olmaması" olduğuna değinmiştim, görünüşe göre Apple bir yandan fiyat indirmek isterken diğer yandan marka değerini zedeleme endişesiyle 5C konusunda sağlıklı bir karar verememiş gibi görünüyor. Eğer iPhone 5C’nin fiyatı daha da aşağı çekilmeyecek olursa iPhone 5C için gelecek pek de parlak olmayacak gibi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.