Giyilebilir teknoloji odağındaki Basis'e Intel Capital ve Stanford Üniversitesi'nden yatırım geldi

Giyilebilir teknoloji odağındaki Basis'e Intel Capital ve Stanford Üniversitesi'nden yatırım geldi

Giyilebilir teknolojiler üzerine yeni ürünler tanıtılmaya devam ederken, daha önce piyasaya sunulmuş ürünler yeni yatırımlarla büyümelerine devam ediyor. Sağlık odağında giyilebilir teknolojiler üreten Basis, C turunda 11.75 milyon dolar yatırım alarak toplamda 32.75 milyon dolar yatırıma ulaşmış oldu.

Daha önce yatırımcıları arasında Norwest Venture PartnersDCMMayfield Fund'un bulunduğu Basis, C serisinde yatırımcıları arasına Intel Capital ve Stanford Universitesi ile birlikte iNovia Capital, Dolby Family Trust, Peninsula KCG'i ekledi. Haziran ayında Intel'in CTO'su giyilebilir teknolojiye ilgisini dile getirmişti. Eylül sonunda Google Glass'ın rakibi Recon Instruments'a yatırım yapan Intel Capital'in diğer giyilebilir teknoloji yatırımı ise Basis oldu.

Adım sayısını ve kaloriyi ölçen Nike Fuelband'dan daha fazla özellik barındıran Basis, kalp ritmi ve vücut sıcaklığını ölçüyor. İlk zamanlarında sınırlı tüketiciye satışı yapılan ürün 199 dolar fiyat etiketi ile web sitesi üzerinden ABD'de posta adresi olan herkese satış yapabiliyor.

Basis sensörleri ile kullanıcının attığı adımdan, uyuma düzenine kadar kişinin günlük hareketlerini ölçümlüyor. Kalp hızı ve vücut sıcaklığının da sürekli kayıt altında tutulduğu Basis sayesinde kullanıcı hem mobilden hemde web sitesinde kendisi ile ilgili detaylı rapora  ve alışkanlıklarına ulaşabiliyor. Günlük düzeninden daha az uyuyunca veya daha az yürüyüş yapınca kullanıcıyı uyararak sağlıklı bir hayatın önünü açıyor.

basis-ekran-goruntusu

Sadece kullanıcının yaptığı hareketleri ölçümlemekle kalmayan Basis, oyunlaştırmayla da kullanıcının deneyimini daha da artıyor. Kullanıcılar arkadaşları ile aktivitelerini paylaşabiliyor, yarışabiliyor ve rozetler kazanbiliyor. Basis bu yönüyle sadece donanım olarak değil iyi bir yazılım ile kullanıcıya daha fazla fayda sağlanabileceğini gösteren önemli girişimlerden.

Giyilebilir teknoloji segmenti daha bebeklik evresini yaşıyor. Ürün araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar devam ederken erken kullanıcı hedef kitlesine hitap ediyor. Yeni girişimlerin daha da artacağını şimdiden söylemek mümkün.  Önümüzdeki yıllarda geniş kullanıcı kitlelelerine ulaşmasını beklediğim giyilebilir teknolojiler alanında ülkemizden de güzel örneklerin çıkmasını umut ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.