Twitter'in internet kullanıcıları arasında en yaygın olduğu ülke Türkiye!

Twitter'in internet kullanıcıları arasında en yaygın olduğu ülke Türkiye!

Twitter'ın borsaya açılacak olması bir çok önemli istatistiğin açıklamansını beraberinde getirdi. Sizlerle hazırladığımız infografikteki rakamlara ek olarak Emarketer'ın yayınladığı Twitter'ın ülkelere göre yaygınlık (penetrasyon) yüzdesi ise önemli bir detayı gün yüzüne çıkarıyor. Twitter'ın internet kullanıcıları arasında en popüler olduğu ülke Türkiye.

Twitter'ın internet kullanıcıları arasındaki yaygınlık yüzdesi Türkiye'de yüzde 31.1. Bu yüzdeyi veren rakamlar Emarketer ve Internet World Stats verilerine göre Financial Times tarafından hesaplanmış.

Türkiye'nin internet nüfusu 36.4 milyon, Türkiye'deki Twitter kullanıcı sayısı ise 11.3 milyon olarak veriliyor ki Monitera, bu sayının Nisan ayında 10 milyon'a yaklaştığını açıklamıştı. Twitter-Turkiye-Istatistikleri

Gezi Olayları ertesinde Türkiye'deki Twitter kullanıcı sayısının yükseldiği malum ve rakamlar her ne kadar kabaca tahmin edilmiş olsa da doğru kabul etmemiz mümkün. Türkiye'nin toplam Twitter kullanıcıları içindeki payının da bu hesapla yüzde 6 olduğunu görüyoruz.

ABD ve Birleşik Krallık gerilerde

Yaygınlık sıralamasında Türkiye'yi yüzde 29.7 ile Japonya, yüzde 29.1 ile Hollanda takip ediyor. ABD'de yüzde 19.4, Birleşik Krallık'ta ise yüzde 24.2 oranında bir yaygınlık var. Yani yaklaşık olarak konuşacak olursak ABD'deki her 5 kullanıcısından biri, Birleşik Krallık'ta da her 4 internet kullanıcısından biri Twitter'ı kullanıyor. Türkiye'de ise her 3 internet kullanıcısından 1'i Twitter'ı kullanıyor denilebilir.

Twitter, Türkiye'den ne kadar kazanacak?

Financial Times, Twitter'ın aylık aktif kullancılar içinde ABD dışındakilerin oranını yüzde 70 olarak açıklamasına değinerek bu kitleden para kazanılıp kazanılamayacağını sorguluyor. Konuya Türkiye üzerinden bakacak olursak Facebook'un bu konuda benzer bir sorun yaşadığını biliyoruz. Ama Twitter'ın mobil reklam tarafında daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Twitter'ın önümüzdeki dönemde karılık anlamında daha agresif davranabileceğini düşünerek sonuçları sizin de yorumunuza bırakıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.