Nielsen, Twitter'da reyting ölçümlemesine başlıyor

Nielsen, Twitter'da reyting ölçümlemesine başlıyor

Son yıllarda sosyal medyanın büyümesi geleneksel medyanın da dijitale adımını hızlandırdı. Açtıkları sosyal medya hesaplarının dışında dizilerde her bölüm için ayrı etiket ve bazen tek bölüm için 3 ayrı etikete varan kampanyalar ile internette yerlerini aldılar.

Televizyon izleyicilerinin özellikle Twitter üzerinden paylaşımları araştırma şirketi Nielsen'in ilgisini çekmiş ve Twitter ile 2012 sonunda ölçümleme yapılması için anlaşma yapmışlardı. Geçen 10 ayın ardından bugünden itibaren Nielsen, kullanıcıların Twitter üzerinden paylaşımlarını inceleyerek programın sosyal medya reytingini de yayınlayacak.

Webrazzi Dijital 13'te ülkemizde sosyal medya ölçümleme hizmeti veren Monitera, Twitter kullanıcılarının spor müsabakaları dahil edilmediği takdirde 2.5 milyon kullanıcının her gün televizyon başında tweet attığını paylaşmıştı. Atılan tweetlerden aynı izleyicilerin hangi iki diziyi izlediğini bile ölçümleyen Monitera şu an yayında olmayan İşler Güçler ve Leyla ile Mecnun’un ortak izleyici sayısının 50 binleri bulduğunu ölçümlemişti.

tablet-tv

Yeni neslin birden çok ekranı aynı anda kullanmasından televizyon izlerken sosyal medyayı takip etmesini farkeden reklamverenler, televizyon reklamlarında etiket kullanımını giderek arttırıyor. Nielsen'in ölçümlemesine reklamların etiketlerinin dahil olması ile birlikte geleneksel medya reklamcılığında değişimin hızlanacağını şimdiden söylemek mümkün.

Twitter'ın televizyon ölçümlemesine ilgisi uzun zamandır devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ölçümleme şirketi Trenderr'ı 70 milyon doların üzerinde bir fiyata satın almıştı. Satın almanın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Nielsen ile Trenderr'ın birlikte nasıl bir çalışma yapacağı henüz belli olmadı.

Twitter'ın halka arz öncesinde Nielsen ile başladığı reyting ölçümleme çalışmalarının hisse değerine ne kadar etki edecek bilmiyorum ama özellikle son hafta olumlu haberlerle güzel bir halkla ilişkiler kampanyası yürüttüğünü söylemek lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.