Rakamlarla Twitter'ın halka arzı [infografik]

Rakamlarla Twitter'ın halka arzı [infografik]

Twitter'in halka arzı bugünlerde hem ABD hem de Avrupa'da internet dünyasının en çok konuşulan haberlerinden biri oldu. Twitter'ın halka arz başvurusu için sunduğu dökümanda da 7 yaşındaki mikro blog sitesinin son durumu özetlendi. Biz de bunu bir infografik olarak sunmanın iyi fikir olduğunu düşündük. :)

Hızlıca infografikteki rakamların üzerinde geçmek gerekirse; ilk önce Twitter'ın aktif kullanıcı sayısından bahsetmek gerek. Twitter, günlük 100 milyondan fazla, aylık ise yaklaşık 218 milyon aktif kullanıcıya sahip. Aylık aktif kullanıcıların 164 milyonu ise mobilden Twitter'a erişim sağlıyor.

2010'da 28.3 milyon dolar geliri olan Twitter, 2012'de 316 milyon dolar gelire ulaşmış ve 2013'ün ilk yarısında 253 milyon dolar kazanmış. Ortalama bir tahmin yapacak olursak şu anda Twitter'ın geçen seneki kazancını geçmiş olması lazım ki yılın bitimine 3 ay daha var.

Ancak Twitter'ın 2012'de 78.4 milyon dolar olan zararı da yükseliyor. 2013'ün ilk yarısında yaklaşık 70 milyon dolar zarar etmiş. Aynı hesabı zarar tarafında da yapmak mümkün ama Twitter'ın artık gelir tarafında daha etkili olduğunu biliyoruz. Reklam gelirlerinde mobilden gelen payın yüzde 65 olması da bunun bir göstergesi.

Twitter'da iletlerdeki (tweet'lerdeki) etkileşim (tekrar paylaşım, yanıtlama vs.) sayısı ise 30 milyarı buluyor. Toplam gönderilen ileti sayısı ise 300 milyar.

Twitter, kayıtlı hesapların yüzde 5'inin sahte/istenmeyen olduğunu da halka arz dökümanında paylaşıyor. Diğer yandan Twitter'ı 3 milyon web sitesi, 6 milyon da uygulama kullanıyor.

2000 kişiye iş veren Twitter, borsada TWTR sembolüyle girecek ve artık Twitter konuşmaları Twitter'ın da borsadaki değerini etkileyebilecek.

Serdar'ın tasarımıyla işte Twitter'ın borsa açılımı öncesindeki istatistikleri.

Twitter istatistikleri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.