Instagram reklamları çok yakında geliyor!

Instagram reklamları çok yakında geliyor!

Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan ve üçüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Instagram, beklendiği şekilde gelir modeli elde etmek için kullanıcıların feed'lerinde fotoğraf ve videoları reklam olarak göstermeye başlayacağını resmi blogu üzerinden duyurdu.

İlk defa ABD'deki kullanıcılarda önümüzdeki aylarda görünmeye başlayacak olan Instagram reklamları, henüz takip etmediğiniz markaların Instagram fotoğraflarını ya da videolarını, ana akışınıza aktaracak. Ancak Instagram'ın blogu yüzünden açıklamaya göre, reklamların devreye sokulması biraz ağırdan alınacak.

150 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Instagram'ın kullanıcılarını bir genelleme yaparak duyarlı bir kitle olarak nitelendirebiliriz. Bildiğiniz gibi en son Instagram kullanıcı sözleşmesi büyük tepki toplamıştı ve Instagram burada geri adım atmıştı.

Reklamları ile ilgili yaptığı blog yazısında da, fotoğraf ve videoların sadece kullanıcılara ait olduğunun ve gelen reklam modelinin bunu etkilemeyeceği özellikle belirtilmiş.

Instagram reklamlarının bir diğer özelliği ise gizlenebilir ve geri bildirim yapılabilir durumda olacak olması. Mesela ilgilenmediğiniz bir markanın Instagram reklamıyla karşılaşırsanız, bunu sizi bir daha rahatsız etmemesi için gizleyebilecek ve reklamlarla ilgili geribildirim verilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.