Televizyonda yayınlanan programı tanıyan uygulama onTV iD Türkiye'de

Televizyonda yayınlanan programı tanıyan uygulama onTV iD Türkiye'de

2011 yılında kurulan TvTak'ın onTV iD uygulaması ile kullanıcılar televizyon izlerken  akıllı telefonları ile programa dair tüm bilgileri anlık görüntüleyebiliyor. 2 yıldır ABD ve Avrupa'da hizmet veren onTV iD şimdi ülkemizdeki televizyon kanallarını da bilgi servisine ekleyerek uygulamayı Türk kullanıcılarına da açtı.

Hemen herkesin kullandığı müzik tanıma servisi Shazam'ın görüntü tanıma modeli olarak tanımlayabileceğimiz onTV iD ile kullanıcılar, telefonlarının kameralarını televizyonlarına çevirerek yayınlanan program ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabiliyor. Kullanıcı ayrıca izlediği programı veya filmi ekran görüntüsü ve ilgili programın linki ile birlikte sosyal ağlarda paylaşabiliyor.

Videoyu tanıma, bilgileri gösterme ve paylaşma hizmetini sunarak hayatı kolaylaştıran onTV iD bunların hepsini ücretsiz sunuyor.

Özellikle reklam videolarının uygulama üzerinden okutulması ile markaların dijital sayfalarına yönlendirme yapan onTV iD geleneksel medya ile dijital medyayı bir araya getiriyor. Görüntüyü tanıyan uygulamanın detaylarına birlikte bakalım.

iOS ve Android kullanıcılarının indirebileceği uygulama ile kullanıcılar, ABD ve Avrupa'da televizyonda canlı yayına, dergi ve  filme ait bilgilere ulaşabilirken ülkemizde televizyon kanalını tanıyor ama şu an için program içeriklerine dair detaylı bilgi sunmuyor. Video tanımlamasını başarılıyla yapan uygulamanın televizyonlardan yayın akışını çekmesiyle birlikte yakın bir zamanda bununda sağlanacağını düşünüyorum.

Geleneksel medyanın dijitalle bütünleşmesi yeni değil. Günümüz televizyon izleyicisinin %30'undan fazlası programı izlerken Twitter'da program ile ilgili paylaşım yapıyor veya takip ediyor. Summit'13 de paylaşılan bilgilerden biri de internet kullanıcılarının %66'si ayda en az bir kez internetten televizyon izliyor. onTV iD uygulaması geleneksel medyayı dijital birlikteliğini daha da artıracak. Son zamanlarda televizyon reklamlarında #etiket görmeye alıştığımızı düşündüğümüzde onTV iD uygulaması üzerinden reklamın tanımlanması ile kullanıcılar ürün ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabiliyor olması yenilikleri de beraberinde getirecek.

Uygulamayı denemek isteyen iOS kullanıcıları App Store'dan, Android kullanıcıları ise Google Play'den ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.