Donanım odaklı projeler için topluluk destekli yatırım platformu: HWTrek

Donanım odaklı projeler için topluluk destekli yatırım platformu: HWTrek

ABD'de son zamanlarda internet girişimleri ile ilgili en dikkat çekici değişim, -Internet of Things yani nesnelerin interneti akımıyla beraber- donanımın payını ve önemini arttırması olabilir. Bugün sizlere tanıtacağımız HWTrek de yalnızca donanım konusunda bir topluluk ve topluluk destekli fon oluşturma platformu olmak istiyor.

Donanım odaklı girişimlerin en büyük eksikliği yazılım, ürün yönetimi veya pazarlama gibi konulardan ziyade donanım noktasında çeşitli sorunlar yaşamaları. HWTrek de girişimlere donanım üretme noktasında yardımcı olmayı hedefliyor. HWTrek oluşumunda donanım konusunda milyonlarca üretim yapan büyük fabrikalardan küçük tasarım evlerine kadar, insanlara yardım etmeye ve tecrübelerini aktarmaya hazır büyük bir kitle (tasarım, imalat ve üretim anlamında) bulunuyor.

1-2 hafta önce yayın hayatına başlayan girişim, şu an öncelikli olarak donanım üzerine projesi bulunan kişileri ve konunun uzmanlarını platforma kazandırmaya çalışıyor. HWTrek'e üye olmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok ancak platform henüz davetiye kodu ile üye kabul ediyor. Dilerseniz gelişmelerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilir, ya da HWTrek'i Twitter'da takip edebilirsiniz.

hwtrek-2

HWTrek açılışa özel olarak toplamda 200 bin dolarlık bir fon dağıtacak. Match funding adı verilen kampanya ile 5 proje 40 bin dolar sermaye sahibi olacak. Bunun için projelerin Kasım ayından önce başvuruda bulunması gerekiyor.

Kickstarter'da hedeflediği rakamı toplamış ve üretime geçmiş projeleri incelediğimizde tam yüzde 84'ünün daha önce açıklanan tarihten daha geç piyasaya çıktığını görüyoruz. Bu da maddi olarak topluluk desteği ile sermayesini oluşturan şirketlerin bile üretimde zorlandıkları anlamına geliyor. Bu noktadan bakacak olursak HWTrek kesinlikle eksiklik olan bir alanda konumlandırılmış. Ancak henüz çok kısa bir süre önce açılan platform hakkında net konuşmak için çok erken.

hwtrek-ekran-goruntusu

Tüm bunlara rağmen girişimin fazlasıyla dikkate değer olduğunu söyleyebiliriz, şimdiden gelecekte HWTrek platformundan çıkmış olan ürünleri inceleyeceğimiz yazılara hazırlıklı olun. :)

Bu arada HWTrek'e davetiye kodu ile üye olduk ve platfromun içini de inceledik. Şu an için herkese açık olmayan arayüzde donanım konusunda uzman kişilere kolayca ulaşabilir, projenizi yaratıp başvuruda bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.