ShareMyFare.com ortak seyahat anlayışını dünyaya yaymak istiyor

ShareMyFare.com ortak seyahat anlayışını dünyaya yaymak istiyor

Şehir trafiğinin yoğunluğunu azaltacak cüzdan dostu girişimlerin sayısı artıyor. ShareMyFare.com yeni bir ortak seyahat hizmeti olarak pazara küresel bir giriş yapıyor.

Cahit Güvensoy, Egemen Alpay, Emre Sertel ve Ferdi Saldırış tarafından kurulan Share My Fare (yol ücretimi paylaş), aynı yönde seyahat edecek kişilerin organize olmasını sağlayan 3 aylık bir girişim. Web sitesine ek olarak Android ve iOS uygulamalarına sahip. Ayrıca 9 dil seçeneği ile küresel çapta erişim imkanı sunuyor.

Kullanıcılarına kişisel araçlarını paylaşmak veya birlikte araç kiralamak için ücretsiz hizmet suunan Share My Fare, genel olarak 18-35 yaş arasındaki kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Koşullar açısından da yüksek nüfuslu ve toplu taşımanın yetersiz olduğu ülkelerde büyümek istiyor.

Share My Fare'in de benzer örnekler gibi hem bütçe dostu hem de doğa dostu bir girişim olduğu malum. Şehir içi veya şehirlerarası herhangi bir yolculuk için ilan açabiliyor ve dolu bir araçla maddi açıdan verimli bir yolculuk planlayabiliyorsunuz.

Paylaşım ekonomisi (sharing economy) ve ortak tüketim (collaborative consumption) konularına direkt temas eden bu girişim kurucularının bu konuya inancıyla hedefin büyük tutulmasını sağlıyor. Share My Fare, ortak araç kullanımında Türkiye'de ve yurtdışında akla gelen ilk isim olmak istiyor.

sharemyfare-com ortak arac paylasimi

Ortak yaşam projeleri gibi ortak seyahat tarafında da güvenlik konusu oldukça önemli. Kullanıcılarına bu konuda tavsiyelerde bulunan Share My Fare'in bu hafta başında paylaştığımız girişim gibi temelde gelir modeline sahip olmadığını biliyoruz ama zamanla elde edilecek veriler çeşitli kazanç kapıları açabilir.

Seyahat verileri geleceğin pazarlama ürünleri arasında  yer alacak

Bu noktada bir parantez açmak gerekirse, 2014 itibariyle ABD'de tüm araçlarda 'kara kutu' uygulamasına geçilecek. Bu sistemin gizliliği ne kadar koruyacağı bilinmese de kullanıcıların tüm sürüş bilgilerini kaydetme özelliğine sahip.

Sosyal ağlarda paylaştığımız bilgilerin yanısıra konum bilgilerimizi de paylaşmakta çekinmediğimizi düşünürsek zamanla seyahat bilgilerimizin de gizlilik katmanından sıyrılmaya başlayacağını kabul edebiliriz. En azından bu konuda bir talep olduğundan emin olabilirsiniz. Tabii ShareMyFare'in böyle bir beyanı olmadığının altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.