Mobil dünya rakamları üzerine detaylı bir infografik

Mobil dünya rakamları üzerine detaylı bir infografik

Super Monitoring 2013'te mobilin büyümesi ile ilgili detaylı bir infografik hazırlamış. İnfografikte mobil telefon penatrasyonu, akıllı telefon penetrasyonu, popüler mobil web tarayıcıları, mobilde medya tüketim alışkanlıklarına kadar 2013'ün şu ana kadar ki en güncel bilgileri mevcut.

Rakamlar arasında dikkat çekenler arasında insan nüfusunun %91'inin mobil telefonu var ayrıca akıllı telefonlara sahip olanların oranı %56. Mobil telefon kullanıcıların yarısı interneti ana kaynak olarak görüyorlar. Kullanıcıların mobilde harcadığı zamanın %80'i uygulamalarda geçiyor.

2013 sonu itibariyle insan nüfusundan daha fazla mobil cihaz olacağı öngörülen infografikte, ilk mobil cihaza sahip olma yaşı ise 13 olarak açıklanmış. Sadece bu yıl için 2 milyardan fazla mobil cihaz satışı beklenirken bunun %60'tan fazlasının akıllı telefonlar oluşturuyor. Radyonun 50 milyon kullanıcıya ulaşması 38 yılda olurken, Facebook 3.5 yılda ulaştı. Draw Something uygulaması ise 50 milyon kişiye 50 günde ulaştı.

Akıllı telefon üreten firmalara bakıldığı zaman Microsoft'un yakın zamanda satın aldığı Nokia'nın ve Blackberry'nin son 3 yılda kan kaybettiği gözlemlenirken, data tüketiminde Apple kullanıcıları, Samsung ve HTC kullanıcılarından daha fazla data alışverişi yaptığı açıkça görülüyor. Diğer dikkat çeken rakamlara birlikte bakalım.

iOS ve Android işletim sistemine sahip kullanıcıların mobilde geçirdikleri zamanın %32'si oyun, %18'i Facebook, %18'i ise mobil tarayacıda geçiyor. İnternette yapılan aramalarda mobilin ağırlığı yavaş yavaş hissedilmeye başlanıyor, yapılan aramaların 4'te biri mobilden geliyor. Gelen e-postaların mobilden açılma oranı ise yapılan arama oranlarını destekler nicelikte %28.8.

Özellikle reklamcıları ilgilendirecek bir detay bulunan infografikte mobilde 1.8 saatlik medya tüketimi varken, televizyonda sadece 1.5 saat. Kullanıcıların%44'ü bildirimleri kaçırmamak için telefonu ile birlikte yatıyor. Kullanıcıların %41'i reklam gördükten sonra mobil cihazdan arayarak marka ve ürün ile ilgili detaylı bilgi ediniyorlar.

Kullanıcıların %68'i akıllı cihazdan araştırma yapıp alışveriş yapıyor. Araştırma yapan kullanıcıların yaklaşık 3'te biri mağazadan gidip direk alışveriş yaparken geri kalanı internetten alışveriş yapıyor. 2012'de mağaza içerisinde mobil cihazdan ürün ilgili bilgi edinenlerin oranı %64'ken bu oran 2013 itibari ile 4'te 1 artarak %80'e ulaşmış durumda. Kullanıcılar araştırmalarını genelde fiyat karşılaştırması, indirim kuponu ve ürün ile ilgili diğer kullanıcıların yorumlarının okumak için kullanıyorlar.

Mobilin-artan-kullanimi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.