Google HTML5 tabanlı reklam hazırlama uygulaması Web Designer'ı tanıttı

Google HTML5 tabanlı reklam hazırlama uygulaması Web Designer'ı tanıttı

Google bugün resmi blogundan yaptığı açıklamayla web tasarımcılar için ücretsiz HTML5 tabanlı tasarım ve hareketli grafik uygulaması Web Designer'ı tanıttı. Mobil reklamların daha hızlı ve kolay hazırlanması için Google tarafından geliştirilen uygulama ile tasarımcılar HTML5 bazlı reklamları kısa zamanda hazırlayabilecekler.

Mobilin artan kullanım oranları ve büyüyen pazarı reklam verenlerin ve ajansların da mobil reklamlara olan ilgisini artırmıştı. HTML5 tabanlı hareketli mobil reklamlar yaratmak için kaliteli bir uygulama ihtiyacından doğan Google Web Designer paylaşılan tanıtım videosuna göre oldukça kullanışlı.

Günümüzde kullanıcıların çoklu ekran kullandığına dikkat çeken resmi blog yazısında, mobil cihazların yakın zamanda kullanıcıların ilk ekranı olacağını ve yaratılacak reklamın her ekran için bütünlük arz ederken farklılıkları gözetmesi üzerinde durulmuş. Bir diğer dikkat çekilen nokta ise HTML5 tabanlı reklamların 2 yıl içerisinde Flash tabanlı reklamların yerini alacağı şeklinde.

Google Web Designer'ın yayında olan beta versiyonu ile HTML5 tabanlı hareketli reklamlar hazırlamak mümkün. Buna ek olarak yapılan tasarımın kodu görüntülenebiliyor ve değiştirilebiliyor, bu değişiklikler ile doğan sonuç aynı anda ekranda otomatik yer alıyor. CSS3 ile web tasarımcılar galeriden, haritadan ve YouTube videolarından oluşan 3D içerik yaratabilecek. Ve asıl noktada ise Google'ın ücretsiz sunduğu bu platform ile hazırlanın reklamlar Google'ın reklam platformları DoubleClick ve AdMob'da kısa sürede yayına alınabiliyor.

Google uzun zamandır HTML5 için hazırlıklar yapıyordu. 2011'de reklamları Flash'tan HTML5'e taşıyan Swifty'yi tanıtmış, geçtiğimiz günlerde ise rich media (zenginleştirilmiş medya) reklamları ve HTML5 bazlı reklamları hazırlamaya yardımcı DoubleClick Studio Layouts'u tanıtmıştı. Google'ın ücretsiz olarak sunduğu programa Adobe'dan nasıl bir tepki geleceğini bilmiyorum ama DoubleClick ve AdMob'u daha da büyütmek için iyi bir  yatırım yaptığını söylemek mümkün.

Mac ve Windows kullanıcıları buradan programı indirebilirler. Programı daha yakından tanımak için YouTube'da hazırlanmış demo videoları inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.