Justmatic: Flipboard alternatifi yerli sosyal haber uygulaması AppStore'da

Justmatic: Flipboard alternatifi yerli sosyal haber uygulaması AppStore'da

Yerli iPhone uygulaması Justmatic.com (itunes) bilgi yoğunluğunuzu disipline edebileceğiniz sosyal bir haber uygulaması olarak mobil ekosisteme giriş yapıyor.

Justmatic, Silikon Vadisi'nde 12 yıllık deneyime sahip Timur Çataklı ve Halil Mersin tarafından kişisel sermaye (eş-dost katkısı dahil) ile hayata geçirilmiş bir girişim. Kısaca sosyal haber takip uygulaması olarak tanımlayabileceğimiz Justmatic'in bir Flipboard alternatifi olabileceğini söylemek pekala mümkün.

Yüzlerce haber kaynağına ve yazara tek kaynaktan erişim

Farklı haber kaynaklarını tek potada eriten Justmatic, Türkiye başta olmak üzere ABD, Birleşik Krallık için de özelleşmiş içerikler sunuyor. Yerli haber kaynaklarını farklı kategoriler altında sınıflandırarak tüm içerikleri yalın bir okuma deneyimiyle karşınıza getiriyor.

justmatic sosyal haber iphone uygulamasi

Justmatic ile istediğiniz haber kaynaklarını hızlıca abone olabiliyor ve anlık bildirimlerden faydalanabiliyorsunuz. Bazı kaynaklarda kategori tabanında da aboneliğinizi yönetebiliyorsunuz.

Diğer önemli bir nokta ise Justmatic'te yer alan bir çok markanın haberlerini de takip edebiliyor olmanız. Eğer markalar bu bölümü fazla reklam ve bilgi kirliliğine kaçmadan Justmatic'e özel bir şekilde beslerse iyi dönüşler alabileceğine inanıyorum.

Sosyal tarafı da bir o kadar önemli

Facebook profilinizle kişiselleşen haber akışının yanında arkadaşlarınızın haberlerini takip seçeneğini de sahip oluyorsunuz. Kişisel Okumak istediğiniz bir haberi arşivlemek için sürükle bırak taktiğini kullanmak yeterli. Dilerseniz kişisel okuma listenizi gizleyebiliyorsunuz.

Elbette ki okuduğunuz haberleri farklı mecralarda kolayca paylaşabiliyorsunuz.

justmatic haber uygulamasi

Yeni haber kaynakları önerin

Justmatic'in, bu alandaki yabancı uygulamalar dahil olmak üzere, en iyi yerli içerik uygulamalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Haber yoğunluğunu kontrol altına almak için bu tür uygulamaların gerekliliğine inanıyorum.

Diğer yandan abone sayısına göre göre yapılan haber kaynakları sıralaması da mobil cihaz sayısına bağlı olduğu için oldukça önem taşıyor. Bu noktada Webrazzi'i en çok takip edilenler arasında tutacağınıza inanıyorum. :)

Şimdilik kişisel haber kaynağı eklemek mümkün olmadığı için okumak istediğiniz veya sahibi olduğunuz haber kaynaklarını Justmatic ekibine iletebilirsiniz. Yorumlarınızı da hem bizimle hem de Justmatic ekibiyle paylaşarak uygulamanın gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Unutamadan, Justmatic'in Android uygulamasının 2014'ün ilk çeyreğinde yayınlanması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.