İçeriği ile dikkat çeken başarılı bir video röportaj projesi: bi'kafalar

İçeriği ile dikkat çeken başarılı bir video röportaj projesi: bi'kafalar

Son zamanlarda popülaritesi ile dikkat çeken projelerden biri de bi'kafalar. Kurucu ortaklarına sorduğumuzda hayat hakkında video içerik sitesi olarak tanımladıkları bi'kafalar için bünyesinde farklı farklı kategorilere ait kaliteli ve içleri dolu videolar bulunan bir platform benzetmesi yapabiliriz.

Yayıncılık ve dijital medya tecrübeleriyle Bora Öğünç, tasarım ve pazarlama becerileriyle Zeki Tongal ve video prodüksiyon tarafında da Rıfat Demir tarafından kurulan girişim, bu yılın Temmuz ayında yayın hayatına başlamış.

Kurucu ortaklardan Bora Öğünç ile konuştuğumuzda kendisi bi'kafalar'ı kurarken motivasyonlarının insanların hayatlarına ufak da olsa dokunabilmek olduğunu söylüyor. "Hayat hakkında konuşan ve gerçek hayatla hiçbir ilgisi olmayan oluşumların, öğretilerin aksine gerçek tecrübeler ile insanların hayata doğru bakabilmelerine sağlamaya, buna aracı olmaya çalışıyoruz. Sitenin "gerçek" olması bizim için çok önemli." diyen Öğünç; böylelikle dijital medyada, kendi konularında da doğru mecrayı yaratabileceklerinin altına çiziyor.

bikafalar-konuklari

WordPress altyapısını kullanan bi'kafalar, video'ların tamamını ise YouTube üzerinden kullanıcılarına sunuyor. Bu arada Facebook hesabınız ya da dilerseniz sitenin kendi formu aracılığı ile platforma üye olabilir ve daha önce beğendiniz video'lar ile son eklenen içeriklere ulaşabilirsiniz.

Başarısızlık Hikayeleri, Güzel İnsanlar, Gezin ile Gölgesi ve Kutsal Sorular gibi kategorilere ayrılan videoların tamamı görüntü ve çekim kalitesi ile dikkat çekiyor. bi'kafalar ünlü isimler gibi ünlü olmayan ama ziyaretçilerine değer katacak kişilere de mikrafon uzatıyor. Bu arada sektörümüzün tanıdık isimlerinden Alper Akcan'ın bi'kafalar'da paylaştığı girişimcilik hikayesini hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

Ekibin gelecek planları ve girişimin gelir modeli

Bora Öğünç ile konuştuğumuzda kendisine girişimin gelir modelini de sorduk. Öğünç, programlara sporsor almayı ve hatta markalara özel programlar yapmayı düşündüklerini söylerken ayrıca şu an platformdaki video'ların kalitesi sayesinde çok sayıda prodüksiyon işi için teklif aldıklarını da belirtti.

Öğünç'e ekibin gelecek planlarını sorduğumuzda ise kendisi şunları söyledi: "Biz internette mecranın doğru yorumuna çok inanıyoruz. Bu site bizim 'hayat hakkında, bol röportajlı bir video sitesi olsa nasıl olurdu?' yorumumuz. Önümüzdeki dönemde; büyüyememiz dahilinde bambaşka konularda, bambaşka yayıncılık işleri yapabiliriz. Bunu çok isteriz…"

Peki ya bundan sonrası?

Hepinizin daha önce yüzlerce defa duyduğu veya söylediği gibi içerik kraldır. bi'kafalar da bu gerçeği bir kez daha akıllara getiren bir girişim. Öyle ki haberi hazırlarken bile site üzerinde çok sayıda video izledim, eminim siz de yazıyı yarım bırakmış ya da saatler sonra geri dönmüş olabilirsiniz. :)

bi'kafalar proje olarak şimdiden kurucu ortaklarının hayatını değiştirmişe benziyor. Projenin ileride yapacakları ise kuşkusuz ulaşabileceği insan sayısı ile doğru orantılı. Ancak konsept olarak niş bir kitleye hitap eden girişim, dolayısıyla kitlelere ulaşma konusunda oldukça büyük avantajlara sahip. Projenin gelişimi ile alakalı sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

bi'kafalar ile ilgili paylaşabileceğimiz bir diğer not ise platformun yazılımıyla alakalı olabilir. Yukarıda söylediğimiz gibi WordPress kullanan girişim, belki açılış ve büyüme dönemini düşünecek olursak doğru bir tercih yapmış olabilir. Ancak kullanıcılar arası etkileşimin artması ve platformun video odağının yanına yazı gibi öğeleri eklemesi için altyapısını kuvvetlendirmesi de ileriki dönemde şart gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.