Vertu, yeni telefonu için Ferrari ile işbirliği yaptı

Vertu, yeni telefonu için Ferrari ile işbirliği yaptı

Uçuk fiyatları sayesinde adını sıkça duyduğumuz lüks telefon üreticisi Vertu, son model telefonu için Ferrari ile bir ortaklığa imza attı. Ferrari'nin F12 berlinetta modelinden esinlenerek tasarlanan Vertu marka telefon, sınırlı sayıda üretimle satılacak.

Dünya üzerinde sadece 2.013 adet satılacak olan Vertu telefon, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) işletim sistemiyle gelecek. 8 megapiksellik kamerası bulunan Vertu'nun en ilginç özelliklerinden birisi de telefonun arka yüzeyinde, Ferrari otomobillerinde kullanılan aynı el yapımı derinin kullanılması.

Vertu Ti Ferrari'nin fiyatı henüz açıklanmamış olsa da, Limited Edition ve Ferrari markasını da üstünde taşıdığından hiç de ucuz bir model olacağını düşünmüyoruz. Kendi markasını teknolojik cihazlarda kullandırmayı seven Ferrari, daha önce de efsanevi fotoğraf makinesi üreticisi Hasseblad ile özel bir Ferrari serisi çıkartmıştı ve orta format fotoğraf makinelerini yaklaşık 30 bin dolardan satışa sunmuştu.

Vertu Ti Ferrari'nin özelliklerine biraz daha yakından bakacak olursak, 3.7 inç boyutlarındaki ekranı bulunuyor. Neredeyse tüm Vertu telefonlarında olduğu gibi, üst düzey ve oldukça pahalı bir hammadden üretilen kasaya sahip. Diamond Like Carbon (DLC) adlı madde, çelikten 10 kat daha hafif ve paslanmaz yapısıyla Vertu Ti Ferrari'nin kasasında kullanıyor.

Bu arada telefonda, F12berlinetta'nın orijinal takometre görüntüsü de kilitli ekran tasarımı olarak geliyor ve Ferrari'nin kullandığı V12 motorunun çıkardığı seslerden zil sesleri de mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.