TÜİK: Türkiye'nin yarısı internete bağlı değil [Webrazzi PRO]

TÜİK: Türkiye'nin yarısı internete bağlı değil [Webrazzi PRO]

Her hafta olduğu gibi bu haftanın sonunda da Webrazzi PRO'da haftanın yazısı ile sizinleyiz. Bu hafta 2013 yılı içinde TÜİK'in yaptığı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonucunda ortaya çıkan dikkat çekici bir istatistiği sizinle paylaşacağız.

Söz konusu istatistiğe göre Türkiye'de 16-74 yaş grubundaki bireylerde bilgisayar kullanımı yüzde 49,9, internet kullanımı ise yüzde 48,9 seviyesinde. Aynı rakam 2012 yılında ise bilgisayar kullanımı için yüzde 48,7; internet kullanımı içinse yüzde 47,4'tü.

Yani kabaca düşündüğümüzde Türkiye'de 16-74 yaş arası bireylerin yarısından fazlası internet kullanmıyor.

Biraz detaylara baktığımızda internet kullanımı ezici bir üstünlükle erkeklerde daha fazla. 2013 yılı için 16-74 yaş arası erkeklerin yüzde 59,3 seviyesindeyken kadınlarda ise yüzde 38,7. Kentsel/kırsal ayrımına girecek olursak; yine 2013 için kentlerde internet kullanımı yüzde 58, kırsalda da yüzde 28,6.

Bilgisayar ve internet kullanımının tahmin edebileceğiniz gibi en yüksek olduğu bölge; İstanbul. Tüm yaş gruplarında erkekler kadınların önündeyken en yüksek kullanıma ulaşan yaş grubu ise 16-24.

turkiyede-16-74-arasi-bireylerde-bilgisayar-ve-internet

Ve gelelim Webrazzi PRO'ya. Webrazzi PRO'da TÜİK ve çok sayıda kaynağa ait olan yüzlerce grafiğe ulaşabilirsiniz. Webrazzi PRO'daki grafikler e-ticaret, ekonomi, sosyal medya, yatırım, pazarlama, mobil, arama ve donanım gibi çok sayıda ana kategoriden oluşuyor. Ayrıca Webrazzi PRO'nun şu an 8 adet olan veri ortaklarına ait olan istatistikleri de Webrazzi PRO'da bulabilirsiniz.

Webrazzi PRO'ya üye olmak isteyenler için 3 farklı paket bulunuyor. Tek kişi için olan bireysel abonelik 499 TL + KDV, 5 kişinin kullanabileceği Startup Paketi 799 TL + KDV ve 10 kişilik Kurumsal Paket ise 999 TL + KDV. Webrazzi PRO üyeliği 1 yıl için geçerliyken, kullanıcılarımız tüm verilerden yararlanabiliyor.

Webrazzi PRO'yla ilgili sorularınız veya görüşleriniz için bizimle [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.