Google, Quickoffice'i 10GB ek alan ile birlikte ücretsiz sunuyor

Google, Quickoffice'i 10GB ek alan ile birlikte ücretsiz sunuyor

Google geçtiğimiz sene Microsoft Ofis programlarını tablet üzerinden kullanılabilmesini sağlayan Quickoffice uygulamasını satın almıştı. Bugün blogunda yer alan bir açıklama ile Quickoffice'i iOS ve Andorid kullancıları için ücretsiz olarak sunmaya başladığını duyurdu.

Ücretsiz indirilebilecek Quickoffice'e kullanıcılar Google hesabı ile giriş yapılabiliecekler. Google blogunda hala Google'a geçmeyen diğer kişiler ile daha rahat çalışabileceksiniz diyerek Quickoffice'i, Microsoft'a bir gönderme yaparak tanıtıyor. Ayrıca Google Drive kullanıcıları için Microsoft Ofis'ten gelen dosyaları açarken hatalarla karşılaşabiliyordu. Google bu hamle bu sorunun da önüne geçmiş oldu. quickoffice ekran görüntüsü

Google hesabıyla giriş yapılarak kullanıma başlanabilen uygulamada Microsoft Ofis dokümanlarını mobilden kontrol etme ve değişiklik yapma gibi özelliklerin sunulmasının yanı sıra .ZIP uzantılı dosyalar da açılabiliyor. Quickoffice'in hem tabletlerde, hem de akıllı telefonlarda çalışıyor olması diğer bir avantajı. Daha önce Quickoffice'ın tarayıcılar üzerinden kullanılması üzerine çalışıldığını belirten Google'ın, bu özelliği de devreye alırsa Quickoffice önemli bir kullanıcı kitlesi kazanmış olacak.

Google Drive'ın tanıtımını yapmak ve kullanımını artırmak için Quickoffice uygulamasını ücretsiz sunan Google, uygulamayı 26 Eylül'den önce indirip kullanmaya başlayanlara 2 yıl boyunca Google Drive'da 10 GB'lık ekstra depolama alanı da sunuyor. Microsoft Ofis'in aylık 14,99 TL'den başlayan fiyatlarla ofis programlarını ve 20 GB depolama alanını sunduğu düşünüldüğünde Google'ın bu hamlesi ile rekabette büyük bir avantaj sağlayacağını söylemek mümkün.

Quickoffice uygulamasını ücretsiz olarak Android kullanıcıları  Google Play'den, iOS kullanıcıları ise hem telefonları hem de tabletleri için App Store üzerinden ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.