Diablo 3'ten pazar yeri kaldırılıyor!

Tüm dünyada milyonlarca oyuncusu ve hayranı olan Blizzard'ın efsane oyun serisinin piyasadaki son oyunu olan Diablo 3'ten Auction House ismi verilen pazar yerinin kaldırılacağı açıklandı.

diablo3Tüm dünyada milyonlarca oyuncusu ve hayranı olan Blizzard'ın efsane oyun serisinin piyasadaki son oyunu olan Diablo 3'ten Auction House ismi verilen pazar yerinin kaldırılacağı açıklandı.

2012 yılının 3. çeyreğinde Windows ve Mac platformuna ardından 2013'ün son çeyreğinde konsollara çıkan Diablo 3 ün kutulu satış rakamının 20 milyona yaklaştğı biliniyor. Tüm dünyada milyonlarca online kullanıcıya sahip oyunun en aktif yerlerinden biriside şüphesiz oyun içerisinde barındırdığı ''auction house'' ismi verilen kullanıcıların birbiriyle eşya takası ve alım/satım işlemlerini yapabildiği pazar yeri alanı.

Şirketin kullanıcılara gönderdiği e-postada yer alan bilgiye göre Auction House kullanıcılardan alınan geri dönüşler ve genel olarak oyun mekaniğine/akışını kötü yönde etkilediğine kanaat getirildikten sonra şirket tarafından kaldırılma kararı alındı. 18 Mart 2014 tarihinde kapanıcak olan sistemin o tarihe dek açık kalacağı ve ilerleyen zamanlarda kapatma işleminin nasıl gerçekleştirileceğinin açıklanacağı bilgiside şirketin kullanıcılara aktardığı bilgiler arasında.

Video oyun endüstrisinden birçok kişinin ortak görüşü olarak Blizzard'ın gerçek para tabanlı pazar yerini devreye alması ölçeklenebilir ve oyun içi akışı kontrol edebilmeye olanak sağlamıyor. Birçok oyuncu, oyunun genel akışına ve görevlere sadık kalmayarak aslında oyunda ilerledikçe ve seviyesi arttıkça sahip olması gereken oyun içi objelere erkenden sahip olarak oyundaki heyecanı öldürüyor ve diğer oyuncularla yapılan PvP karşılaşmalar esnasında bu da oyuncular üzerinde olumsuz etkiler yaratıyordu. Birçok oyun ekonomisi uzmanı ve stratejist Blizzard'ın aldığı bu kararla doğru bir hamle yaptığına inanıyor.

Ancak koyu bir hayran kitlesine sahip olan Diablo 3 için ''auction house'' un kapatılması oldukça kritik bir karar. İlerleyen zamanlarda şirketin kapatma işlemini nasıl yapacağını ve kaldırılan pazar yerinin yerine alternatif bir sistem getirip getirmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.