BlackBerry Messenger, Android ve iPhone'larda da kullanılabilecek

BlackBerry Messenger, Android ve iPhone'larda da kullanılabilecek

Akıllı telefon pazarında rakiplerinin gerisinde kalan BlackBerry, belki de en çok kullanılan özelliği olan BlackBerry Messenger uygulamasını Android ve iOS platformlarında da yayınlayacağını duyurdu.

Bugüne kadar yalnızca BlackBerry kullananlar kendi arasında kullanabildiği BlackBerry Messenger'ı bilmeyenler için WhatsApp benzeri bir uygulama olarak tanıtabiliriz.

BlackBerry Messenger'ın en çok öne çıkan özelliği dediğimiz gibi uygulamayı yalnızca BlackBerry kullanıcılarının kendi içinde kullanabilmesiydi.

BlackBerry resmi blog'undan yaptığı açıklamada uygulamanın Android ve iPhone'larda da kullanılabileceğini duyurdu. 21 Eylül'de yayına girmesi beklenen uygulamaya Google Play ve App Store'da ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

21 Eylül'den sonra BlackBerry Messenger'ı üç platformdaki tüm kullanıcılar deneyimleyebilecek ve grup kurma, fotoğraf ile ses dosyayı gönderme gibi özellikleri kullanabilecek. Bu arada dilerseniz şirketin konuyla ilgili özel olarak hazırladığı sayfa üzerinden mail adresinizi bırakarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Şirketten yapılan açıklamaya göre yalnızca BlackBerry platformunda 60 milyon kullanıcı bulunan uygulamada, yine PIN numarası ile kullanıcılar birbirlerini ekleyebilecek. Yani WhatsApp'da olduğu gibi telefon numarası bilme gibi zorunluluklar ortadan kalkacak. Bir başka deyişle; BlackBerry Messenger'da bir kullanıcıyı ekleyebilmeniz için o kişinin unique yani eşsiz olan PIN numarasını bilmeniz gerekecek.

bbm-android-iphone

Yalnızca BlackBerry kullanıcıların kendi aralarında kullanabildiği ve ülkemizde de -her ne kadar son zamanlarda kullanımı biraz azalsa da- oldukça popüler olan BlackBerry Messenger'ın iOS ve Android kullanıcılarına da açılması şirket için oldukça önemli bir haber. En çok BlackBerry'in hali hazırdaki kullanıcılarını memnun edeceğini tahmin ettiğimiz bu gelişmenin pazardaki dengeleri değiştirmek için şirketin elinde kalan son birkaç kurşundan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Baktığımızda şu an mobil dünyada BlackBerry Messenger'ın onlarca alternatifi bulunuyor. Ancak yine de bilinirliliği oldukça yüksek olan uygulamanın pazardan önemli bir pay alması olası.

Peki siz bu gelişmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.