Twitter’da kişiselleştirme denemelerinin bir ürünü olarak Magic Recs

Twitter’da kişiselleştirme denemelerinin bir ürünü olarak Magic Recs

Twitter halka arzını detay vermeden resmi olarak duyurdu. Fakat halka arz konusu Twitter’ın tüm detaylarını henüz açıklamadığı tek konu değil. Bundan birkaç ay önce Twitter üzerinde sessiz sedasız bir hesap belirdi. Hali hazırda onaylı olduğu işareti ile ortaya çıkan @MagicRecs adlı bu hesabın tam olarak ne işe yaradığını halen herkes tam olarak bilmiyor.

İşin aslı Magic Recs,Twitter tarafından geliştirilen ve Twitter kullanımını kişiselleştirmeyi hedefleyen bir denemeden ibaret. Magic Recs takipçilerinin hesap hareketlerini takip ederek onlara takip edebilecekleri kişileri öneriyor. Üstelik bu öneriyi Twitter’ın ana sayfasında yer alan (ve sıklıkla gözden kaçan) “Kimi takip etmeli” kutucuğundan farklı olarak size doğrudan mesaj (DM) göndererek iletiyor.

Twitter şu ana kadar Magic Recs hesabı ve bu deney ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Fakat Twitter’ın CEO’sunun bu deneme ile ilgili heyecan duyduğunu gönderdiği bir tweet’ten görebilmek mümkün.

Twitter için gerçek zamanlı bilgi akışının ne kadar önemli olduğunu zaten biliyoruz. Magic Recs sayesinde Twitter sadece size önerilerde bulunmakla kalmıyor, geliştirdiği analiz ve yorumlama araçlarını da bir anlamda test ediyor. Yani Magic Recs sizin için tek başına ilgi çekici değilse, büyük ihtimalle bunun çok daha büyük potansiyelleri olabilecek analiz yapıları için bir deneme tahtası olduğunu da düşünebilirsiniz. Sanıyorum ki o zaman konu daha da ilgi çekici hale gelecektir.

Twitter’ın halka arzının ardından çeşitli yenilikler ortaya çıkacağını tahmin etmek zor değil. Verinin giderek daha değerli hale geldiği bu dijital çağda veriyi gerçek zamanlı olarak analiz ederek, yorumlayabilme gücü Twitter’ı şu anda olduğundan en az birkaç kat daha değerli hale getirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.