Deezer resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı

Deezer resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı

Türkiye'de kısa bir süre önce mahkeme kararı ile erişimin engellendiği online müzik servisi Deezer, bugün resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı.

2006 yılında kurulan Fransa merkezli şirket, dünyanın en büyük online müzik platformlarından biri durumunda. Şu an dünya genelinde 182 ülkede hizmet veren platformun aylık olarak 10 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Deezer; Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ile yaptığı lisans sözleşmeleri sonucunda bugün (16 Eylül 2013) itibarıyla Türkiye'ye giriş yapmış oldu.

Konuyla ilgili olarak Deezer CEO'su Axel Dauchez şunları söyledi: "Türkiye, hızla gelişen dijital altyapısı ve mobil teknoloji kullanımındaki yüksek penetrasyon rakamlarıyla bizim için bölgede heyecan verici potansiyeli olan, fevkalade ilginç bir müzik pazarı. Müzik, siyasi ve coğrafi sınırları aşarak insanları bir araya getirme yeteneğine sahiptir. Deezer’ın amacı tüm dünyaya müzik sunmaktır; herkes için, her yerde müzik! Eski dağıtım kanallarına bağlı kalmadan…  Bu nedenle bugün itibarıyla; dünyanın her yerindeki Türk müzik severlerin sevdikleri yerel ve uluslararası sanatçıların parçalarından oluşan geniş kataloğumuza ulaşabileceklerini ve paylaşabileceklerini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Dünya çapında 2.000’den fazla plak şirketi ve telif hakları şirketlerinin temsilcileriyle anlaşmalı olan Deezer, telif haklarına saygılı yasal bir servistir. Bu, bizim çok ciddiye aldığımız bir konudur. Bu nedenle Türkiye’de de telif hakları konusunda doğru ilerleyebilmek adına uzun zaman ve kaynak harcadık. Bugün telif hakları konusunda yetkili tüm taraflarla anlaşmalarımızı finalize ettik ve şimdi 182. ülke olarak Türkiye’de operasyonumuza başladık. Müziğin kalbine hoş geldin, Türkiye".

deezer-ekran-goruntusu-2

Deezer yazının başında da bahsettiğimiz gibi Temmuz ayında mahkemem kararıyla erişime kapanmıştı. Bu süreçte Türkiye'deki kullanıcılardan özür dileyen ve onlardan aldıkları ücreti iade edip tamamen ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan şirket, bir süre önce tekrardan Türkiye'deki kullanıcılardan ücret almaya başlamıştı. Bugün gelen haberle birlikte Deezer'ın resmi olarak Türkiye'ye giriş yaptığını söyleyebiliriz. Bünyesinde 25 milyon şarkı bulunan platformun Türkçe içeriğini her geçen gün arttırdığını, şu an platformu kullanmak isteyen müzikseverlerin içerik anlamında tatmin olacağını söyleyebiliriz.

Deezer'ı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz gibi aylık 4,99 ve 9,99 TL'lik paketlere de geçiş yapabilirsiniz. Deezer'ın web arayüzünün yanında Android, iPhone ve iPad uygulamaları da bulunuyor. Ücretli paketlere geçiş yaptığınızda bu mobil uygulamaları kullanabiliyorsunuz.

Spotify'ın Türkiye'ye giriş yapmasından kısa bir süre önce ülkemizde resmi olarak hizmet vermeye başlayan Deezer'ın pazarda neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Deezer Türkiye ile ilgili gelişmeleri Twitter'da şu hesap üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.