3TS Capital Partners 100 milyon Euro'luk yeni fonuyla Türkiye'deki hızlı büyüyen girişimleri arıyor

3TS Capital Partners 100 milyon Euro'luk yeni fonuyla Türkiye'deki hızlı büyüyen girişimleri arıyor

Tüm Orta ve Doğu Avrupa’da faaliyet gösteren 3TS Capital Partners, yeni fonuyla Türkiye internet sektörü için önemli bir yatırımcı olmak için kolları sıvadı. Önemli yatırımların kapısını aralayabilecek fon şirketin 4. fonu olma özelliği taşıyor.

Orta ve Doğu Avrupa’nın önde gelen risk sermayesi şirketlerinden 3TS Capital Partners, yeni fonunda 103 milyon Euro'luk (güncel kurla 268 milyon TL) önemli bir yatırım bütçesini yönetecek. Teknoloji & Internet, Medya & İletişim ve Teknoloji Bazlı Hizmet sektörlerine harcanacak olan 4. fon, başta Cisco, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Bankası (EIF), ve OTP Bankası olmak üzere seçkin bir sermayedar grupları tarafından sağlanıyor.

Yeni başarılı çıkışlar yolda

TCEE III olarak adlandırılan fon için 3TS’in Yönetici Ortağı Pekka Maki  3TS harika bir yıl geçirdiğini söylerken geçen bahar gerçekleşen SolveDirect ve Investor.bg çıkışlarını hatırlatıyor. İki yeni başarılı çıkışın da yolda olduğunu söylüyor. 3TS, yatırımcı taleplerini önümüzdeki birkaç ay içerisinde değerlendirerek yatırım sermayesini daha da yukarılara çekmeyi planlıyor.

Tüm Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde her yıl büyüme aşamasındaki 3-4 şirkete yatırım yapmayı planlayan 3TS, bu yeni yatırım fonu ile toplam 300 milyon Euro değerinde bir varlığın yönetimini yapıyor.

3ts capital partners portfolio 1

Şimdiye kadar Romanya’da Avangate, Slovakya’da Piano Media, Çek Cumhuriyeti’nde BKS ve Polonya’da ClickAd ve Rankomat gibi 11 şirkete yatırım yapan 3TS, şirket başına 2 milyon Euro’dan 10 milyon Euro’ya kadar değişen yatırımlar yapıyor.

TCEEE II'nin Türkiye'ye etkisi

Screen Shot 2013-09-12 at 11.30.04 AM Elbruz Yılmaz - 3TS Capital Partners

3TS’in aktif portföyünde şu anda Türkiye’de sadece eCift bulunuyor ama 3TS’in Türkiye’deki operasyonlarından sorumlu Yatırım Müdürü Elbruz Yılmaz bu sayıyı önümüzdeki dönemde artırmak istediklerini ve "yüksek büyüme potansiyeli olan teknoloji odaklı şirketlere" yatırım yapacaklarını ifade ediyor.

Türkiye bu noktada bence en ciddi potansiyele sahip ülkelerden biri. Elbruz Yılmaz'dan aldığımız bilgiye göre ecift başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor ve Türkiye'de 5-6 firma ile yatırım görüşmeleri devam ediyor. Yatırım hedefi olarak ise fonun iyi bir kısmını ülkemizde değerlendirmek istediklerini söyleyen Elbruz Yılmaz, Ocak 2014'e kadar en az 1 yatırım yapacaklarını tahmin ediyor.

2014’te biraz daha hızlanmayı hedefleyen 3TS, yukarıda da altını çizdiğim gibi "büyüme aşamasında, belirli bir olgunluğa erişmiş olan girişimlere" bölgesel ve küresel ölçeklenme konusunda desteklemek istiyor.

İstanbul, Budapeşte, Bükreş, Prag, Viyana ve Varşova ofisleri olan 3TS'e girişiminizi tanıtmak isterseniz Elbruz Yılmaz ile iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.