TechCrunch Disrupt San Fransisco'da finale kalan 6 girişim

TechCrunch Disrupt San Fransisco'da finale kalan 6 girişim

TechCrunch'ın bu yıl yedincisini düzenlediği Disrupt San Fransisco etkinliği bugün Mark Zuckerberg ve Marissa Mayer konuşmaları ile son buluyor.

Etkinlik içerisinde devam eden girişim yarışması Battlefield'a katılan 30 girişim içerisinden 6 girişim finale kaldı. İnternet ekosisteminin başkenti diyebileceğimiz San Fransisco'daki en etkin kitleye tanıtılmasının yanında 1. olan girişim 50.000 dolar ödüle sahip olacak.

Michael Arrington (CrunchFund), Roelof Botha (Sequoia Capital), Chris Dixon (Andreessen Horowitz), David Lee (SV Angel), Marissa Mayer (Yahoo!) ve Keith Rabois (Khosla) gibi önemli isimlerin jüri üyesi olduğu yarışmanın kazananı bugün belirlenecek. Yazının devamında finale kalan 6 girişimi tanıtacağız.

Soil IQ

Kenya'da 100'den fazla çiftçi ile mahsül verimi üzerine çalışan ziraat mühendisleri tarafından kurulan Soil IQ interneti toprakla buluşturuyor. Bahçenin akıllı asistanı diye tanımlayabileceğimiz Soil IQ ile ilgili kişiler toprak sıcaklığı, nem oranı, asit dengesi ve ışık durumu bilgilerine anlık ulaşabilecek.

Soil IQ'nun sosyal medya entegrasyonu işe ilgi çeken bir detay. Girişim toprakta beklenmedik bir durum olunca Twitter'dan bildirim ile uyarabiliyor. Girişimin gelir modeli sadece cihazı satma üzerine kurgulu değil. Özellikle kullanım yoğunluğunun yakalaması ile birlikte oluşacak verinin farkında olan Soil IQ, buradan da gelir elde etmeyi amaçlıyor.

Regalii

Regalii Latin Amerikalı mobil ödeme sistemi. İlgi çeken özelliği ise kullanıcılarına para gönderme işlemini karşıdaki insanın faturasını ödeterek veya ürününü satın aldırarak yaptırması. Girişimin dünyanın en fazla göç alan ülkelerinden biri olan ABD'de ki göçmenleri hedefliyor. Regalli'nin amacı göçmenlerin geride bıraktıkları ailelerine para gönderme işleminde komisyon ödemelerini azaltmak ve güvenlik problemlerini minimize etmek. Kullanıcı bu ödeme sistemi ile hediye kartı göndererek veya mobil ödemeden satın almayla para gönderimini gerçekleştiriyor. 3 dolar sabit ücret ile çalışan girişimi CEO'su diğer yöntemlere göre %60 daha uygun olduğunu belirtiyor.

Cota

2015'te piyasaya çıkacak Cota kısaca kablosuz şarj aleti olarak tanımlayabiliriz. Herhangi bir kablosuz sinyal dalgasını elektriğe dönüştürebilme özelliğine sahip olan cihaz şu an için prototip. Kablosuz şarjın 2015'te hayata geçmesi ile akıllı telefon sahiplerinin şarj cihazı bulma, priz bulma gibi en büyük problemi çözülmüş olacak. Şarj ile çalışan diğer cihazları ve elektirikli araçları da düşündüğümüzde ürünün geniş bir kullanım alanı olduğunu söyleyebiliriz.

Layer

Layer mobilde dahil olmak üzere web sitelerinde kullanıcıların kendi aralarında iletişim kurabilmeleri için gömülebilen harici çözüm olarak tanımlayacağımız iletişim platformu. Layer ile iOS, Android, Web ayrımı olmaksızın kullanıcılar birbirleri arasında yazı, ses, video ve dosya paylaşımında bulunabilecek. Uygulamanın içine veya web sitesine gömülecek Layer böylece yazılım maliyetlerini ve masrafını düşürmüş olacak.

Fates Forever

Fates Forever 2 yıl önce 104 milyon dolar exit yapmış başarılı bir girişimci olan Jason Citron tarafından kurulmuş. Girişimin farklı noktası ise tabletler için yapılmış online çoklu oyuncu seçeneğine sahip dünyada sayılı oyunlardan birisi. Biraz daha açıklamak gerekirse tablette World of Warcraft benzeri online savaş alanını (multiplayer online battle arena) sunuyor.

Dryft

Tabletler için kişiselleştirilebilen ekran klavyesi olan Dryft ile kullanıcılar tablette fiziksel klavye rahatlığına kavuşmuş oluyor. Tablette yazmanın zorluğu bilinen bir gerçek ve bu amaçla üretilmiş bluetooth ile bağlantı kuran harici klavyeler bile var. Dryft'in tablet pazarında iyi bir nokta yakaladığını şimdiden söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.