Aslanoba Capital'den OnlineMarket'e 1 milyon dolar yatırım!

Aslanoba Capital'den OnlineMarket'e 1 milyon dolar yatırım!

Aslanoba Capital'in deneyimli girişimcilere yatırımları devam ediyor. İki buçuk yıldan fazla Markapon'un Genel Müdürlüğü görevini yürüten Murat Demirhan ve Procter&Gamble'da Bölge Müdürlüğü yapmış Cüneyt Gürbüz tarafından kurulan OnlineMarket.com.tr projesine 1 milyon dolar yatırım yaptı.

Ayrıca Aslanoba Capital bu yatırım anlaşmasıyla 3 yıl içerisinde 3.6 milyon dolar yatırım karşılığında ek hisse alma opsiyonuna da sahip olmuş.

OnlineMarket, en geç 1 saat içinde öncelikli olarak taze gıda olmak üzere market ürünlerini kapınıza getirmeyi hedefliyor. 2013 yılının son aylarında faaliyete başlayacak olan OnlineMarket, ilk olarak Ataşehir'de servise başlayacak.

aslanoba-yatirim-fotosu

İnternet üzerinden veya telefonla sipariş verilebilecek olan OnlineMarket, 2014'ün sonuna kadar 10 bölgeye servis yapmayı hedefliyor.

Şehir içlerinde cep depolar kurmayı hedefleyen OnlineMarket, bu noktalardan motorlu ekipleriyle ürün teslimatını sağlayacak. Tüm satış, depolama ve sevkiyat işlemlerini kendi üzerine alan şirket, bu şekilde istenilen hız ve kaliteyi yakalamayı planlıyor. Bölgenin en fazla tüketilen market ürünlerine göre optimize edilecek olan cep depolardan direkt alışveriş ise yapılamayacak.

Motorlu ekipler tarafından sağlanacak olan ürün teslimatında yoğun saatlerde yığılmayı engellemek için istenen tesliman saatine göre alınacak ücret farklılaşacak veya hiç ücret ödenmemesi durumu da söz konusu olabilecek. Online kredi kartı, kapıda kredi kartı veya kapıda nakit olarak ödeme kabul edilecek.

Hasan Aslanoba'nın kendi projesi olan TazeDirekt ile de bir taraftan benzerlik gösteren OnlineMarket'inilerleyen dönemlerde stratejik ortaklıklar yapılması oldukça muhtemel görünüyor.

ss

Tüm süreci üzerlerine almak yerine neden çevredeki marketlerin yer aldığı bir pazaryeri modeli üzerinden çalışmadıklarını sorduğumuz şirketin kurucu ortaklarından Murat Demirhan, kullanıcıya taahhüt ettikleri hız ve yüksek standartı sadece bu şekilde sağlayabileceklerini belirtti. Taze sebze-meyve dahil olmak üzere gıda satışı da yapacaklarını belirten Demirhan, Türkiye'deki servis seviyesinin yükseltmek gibi bir amaçlarının da olduğu söyledi.

Amerika ve İngiltere'de bu gibi modellerin popüler olduğu ve online taze gıda cirosunun her geçen yıl arttığını biliyoruz. Türkiye'den bir girişimin bu alana odaklanması için hem doğru zaman hem doğru isimler olduğunu düşünüyorum. İki eski Procter & Gamble çalışanı tarafından kurulan OnlineMarket.com.tr hakkında elimize yeni bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.