Mobil uygulama marketlerinde aktif olmayan uygulama oranları [Webrazzi PRO]

Mobil uygulama marketlerinde aktif olmayan uygulama oranları [Webrazzi PRO]

Geçtiğimiz hafta içinde Webrazzi PRO'ya 15 yeni grafik eklendi. Bu yazıda ise söz konusu grafikler arasında en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz grafik olan mobil uygulama marketlerindeki aktif olmayan uygulamalar konusunu ele alacağız.

StarDust isimli mobil test servisinin hazırladığı verilere göre uygulama marketlerinde aktif olmayan uygulamaların oranı bir hayli dikkat çekici. Bu arada şirketin aktif olmayan uygulamadan kastı ise hiç güncellenmemiş ve 10'un altında yorum almış uygulamalar.

Hemen aşağıda da bulabileceğiniz gibi Apple'ın sahibi olduğu App Store'daki uygulamaların yüzde 65'i aktif değil. Aynı oran Android (Google Play) için yüzde 41 seviyesindeyken Windows Phone Marketplace'de ise yüzde 69'a çıkıyor.

Diğer yandan Google Play'de yer alan uygulamaların yüzde 68'i 5 binden az indirilmiş. Platformda ortalama olarak her gün 75 yeni yayıncı uygulama yayınlıyor. Aynı rakam iOS'ta ise 90.

mobil_uygulama_marketlerinin_aktif_olmayan_uygulama_oranlarina_gore_dagilimi

Webrazzi PRO'da 3 farklı paket bulunuyor

Profesyoneller için bilgi merkezi olan Webrazzi PRO'da şu an 500'ün üzerinde grafik ve onlarca sektörel not yer alıyor. Yalnızca üyelere açık olan Webrazzi PRO'da içeriklere ulaşmak için üye girişi yapmanız şart. Ancak Webrazzi PRO'nun arama deneyimini herkes yaşayabiliyor. Örneğin "mobil uygulama" araması için şu adresi kullanabilirsiniz. Düzenli aralıklarla güncellenen grafiklerin bir kısmı da Webrazzi PRO'nun veri ortaklarına ait. Nielsen, Deloitte, Mobilike ve akakce.com gibi şirketlerin sağladığı veriler, internette bulunmuyor -çok büyük bir çoğunlukla- ve kendi konularında oldukça değerli oluyorlar.

Webrazzi PRO’da şu an 3 farklı paket seçeneği bulunuyor. Tek bir kişinin kullanımı için olan Bireysel Paket 499 TL + KDV, 5 kişinin kullanımı için olan Startup Paketi 799 TL + KDV ve 10 kişi için olan Kurumsa Paket ise 999 TL + KDV. Tüm bu fiyatlar 1 yıllık üyelik boyunca geçerli.

Webrazzi PRO ile ilgili herhangi bir sorunuz için bize pro (at) webrazzi (dot) com adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer yandan Webrazzi PRO’da geçtiğimiz haftalarda öne çıkan grafiklere ise şuradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.