IFA Berlin fuarı öncesinde teknoloji devleri yeni ürünlerini tanıttı

IFA Berlin fuarı öncesinde teknoloji devleri yeni ürünlerini tanıttı

Berlin'de bugün başlayan IFA Berlin tüketici elektroniği fuarı öncesinde teknoloji markaları eteğindeki taşları döktü. Gündelik hayatımızda kullandığımız hemen her teknolojik cihazın yeni bir modeli sunulduğu gibi Samsung akıllı saati Galaxy Gear'ı tanıtarak fuar öncesi en çok dikkat çeken marka oldu.

Dünyanın hemen her yerinden teknoloji üreticilerinin katıldığı fuarda bugün tüketicilerin ilgisine sunulacak ürünleri markalar özelinde hızlıca sizlere tanıtalım.

Galaxy Gear-006-Set1 Front_Six

Samsung'dan akıllı saat ve Galaxy Note 3 yenilikleri

Güney Koreli teknoloji devi bir süredir beklenen akıllı telefonu Galaxy Gear'ı dün basının beğenisine sundu. Dünkü yazıda detaylarını verdiğimiz Galaxy Gear kol saati biçiminde tasarlanmış, 1.63 inç ekrana sahip Androidli bir cihaz. Bir çok Andoridli uygulamanın kullanılabildiği Galaxy Gear ile arama yapabilmek, aramalara cevap verebilmek mümkün.

Samsung'un Galaxy Gear'a ek olarak tanıttığı Galaxy Note 3 ise telefon ve tablet arası formatın en önemli temsilcisi niteliğinde. Android'in son sürümünü kullanan Galaxy Note 3'ün tamamen not alma deneyimini zenginleştirmek ve çalışma performansını artırmak için tasarlandığını söyleyebilirim. Öyle ki Android için en ileri nokta olarak değerlendirmekle diğer Androidli cihazlara pek de haksızlık yapmış olmam.

Galaxy Note 10.1 2014 modeli de Samsung'un geniş ürün yelpazesine eklediği yeni halka oldu. Daha geniş ekranda daha rahat çalışma imkanı sunan bu cihazın donanım özellikleri de oldukça üst seviyede. NFC özellikli yazıcılar, dünyanın en geniş UHDTV ekranlı televizyonu ve bir çok tüketici elektroniği ürünü de Samsung standlarında ilgi görmeyi bekliyor.

Sony-Xperia-Z1

Sony'den 20 MP'lik Xperia Z1

Japon teknoloji markasının IFA için öne çıkardığı çıkardığı yeni ürünü ise Xperia Z1 oldu. Androidli akıllı telefon Xperia Z1 Sony’nin ödüllü “G Lens”i ile CMOS görüntü sensörü Exmor RS’i bir araya getirerek 20.7 MP’lik kamerası ile adından söz ettirecek bir cihaz. 5 inç boyutundaki ekrana sahip Xperia Z1'de Social Live, Info-EyeTM, TimeShift ve Augmented Reality Effect adlı yeni uygulamalarıyla kamera kullanımına yeni bir yorum getiriyor. Dört çekirdekli 2.2 GHz hızında Snapdragon 800 işlemci kullanan Xperia Z1 de IP 58 kriterlerindeki su geçirmezlik özelliğine sahip. Bataryası ise 3000 mAh gücünde. 4G (LTE) ve NFC bağlantı özellikleri de var.

Sony XPeria Z1'in yanında akıllı telefonu SmartWatch'nin de yeni modelini IFA öncesinde tanıttı. 1.6 inç’lik Sony SmartWatch 2 adlı akıllı saatte de IP 57 su ve toz geçirmezlik özelliği var. NFC ve Bluetooth 3 bağlantı özellikleri ile aramalara cevap verme, e-postaları okuma ve fotoğraf çekme imkanı sunuyor.

philips-smart-tv-cloud

Philips TV'ler de bulutlara çıkıyor

Philips markalı televizyonları dünya ve Türkiye pazarına sunan TP Vision ise Philips Smart TV platformunun bulut tabanlı hizmetleri de kullanacak şekilde genişletildiğini duyurdu. Cloud TV, Cloud Explorer (Dropbox destekli) ve Cloud PVR uygulamaları kullanan tüketiciler, artık TV yayınlarının ve içeriklerin bulut üzerinden etkileşimini sağlıyor. Ücretli Cloud PVR servisi ile de zengin bir içerik yelpazesine ulaşmak mümkün oluyor.

panasonic-tablet

Panasonic’ten Ultra HD çözünürlükte Windows 8’li tablet

Dünyanın en hafif (2.35kg) ve en ince (12.5mm) 20 inç ekranlı tableti olarak tanıtılan Panasonic ToughPad, HD’den 4 kat daha iyi çözünürlük sunmasıyla dikkat çekiyor. 3840x2560 çözünürlükte dünyanın 4K çözünürlük sunan ilk tableti ToughPad’in de Panasonic tarafından üretilen bir elektronik kalemi bulunuyor.

8GB’a kadar çıkan RAM’i ve Intel Core i5 işlemcisiyle dikkat çeken ToughPad’in 3D odelleme progamları gibi performans gerektiren işler için tasarlanan modeli de tanıtıldı ve bu 2014’ün ilk yarısından itibaren satışta olacak. Panasonic kadar Microsoft tarafı da ToughPad’in kurumsal tarafta etkili olmasını bekliyor.

LG-G-Pad-8.3_03201308302020377501

LG’den üst sınıf tablet pazarındaki yeni oyuncusu G Pad 8.3

LG’nin LG Optimus G Pro ve LG G2 akıllı telefonlarının takipçisi yeni G Pad tabletinin duyurusunu yaptı. 1.9 Ghz hızındaki Snapdragon 600 işlemciden güç alan yeni G Pad, 8.3 inçlik Full HD (1920x1200 çözünürlük) ekrana ve LTE bağlantısına sahip cihaz Android’in son sürümünü kullanıyor.

LG Qpair özelliği G Pad 8.3’ü tek dokunuşla akıllı telefonlara bağlıyor. G Pad 8.3 bu yıl sonunda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya piyasasında satışa sunulacak.

Asus-Fonepad-Note-FHD-6

ASUS, Androidli Fonepad Note 6 ve Fonepad 7’yi tanıtıyor

Asus, IFA Berlin 2013’de ‘Phablet’ kategorisine giren yeni ürününü tanıtıyor. 6 inç ve 7 inç büyüklüğüdeki ekrana sahip yeni cihazlar HSPA+ bağlantı özelliğine sahip. Asus Fonepad Note 6, 10.3mm kalınlığında, 210 gram ağırlığında ve 1920x1080 Full HD Super IPS+ ekranla tatmin edici bir görüntü kalitesi sunuyor. İşlemcisi çift çekirdekli e 2 Ghz hızında. Arka ve ön kameraları sırasıyla 8MP ve 1.2 MP kalitesinde.

Asus Phonepad 7 ise 10.5 mm kalınlığında, 340 gram ağırlığında. Android 4.2 tabanlı cihazda çift çekirdekli 1.6Ghz hızında bir işlemci, 1280x800 çözünürlüklü ekran yer alıyor. Fonepad Note 6 ile aynı ön kameraya sahip cihazda 5MP’lik arka kamera yer alıyor.

Asus’un ilk kez Computex 2013’te sergilediği ödüllü tasarıma sahip Zenbook UX301 ve UX302 de IFA Berlin 2013’te tüketicilerin karşısına çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.