Sina Afra’nın da aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıdan Boticca’ya 4 milyon dolarlık yatırım

Sina Afra’nın da aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıdan Boticca’ya 4 milyon dolarlık yatırım

2010 yılında Kiyan Foroughi ve Avid Larizadeh tarafından kurulan moda sitesi Boticca.com’a 4 milyon dolar yatırım geldi. Boticca’nın bu ikinci tur yatırımda yer alan yatırımcılar arasında çok tanıdık bir isim de bulunuyor. Markafoni’nin kurucu ortaklarından ve CEO'su Sina Afra, Boticca’nın Seri A yatırımı içerisinde yer alan Avrupa, Orta Doğu ve Asya’lı yatırımcılar arasında yer alıyor.

Dünyanın 40 farklı ülkesinden moda tasarımcılarının çalışmalarının müşterilerin beğenisine sunulduğu Boticca’da şu anda 330 bağımsız tasarımcıya ait 10 binin üzerinde ürün yer alıyor.

Bu yeni yatırım Boticca’nın ekibini büyütmesini ve yeni pazarlara girmesinin de önünü açmış olacak. Bu yeni pazarlardan birinin Türkiye olması ise oldukça yüksek bir ihtimal gibi görünüyor…

Kurulmasının ardından Boticca, 2011 yılında aldığı 2.5 milyon dolarlık ilk tur yatırım ile çıkışa geçmiş ve ilk kez karlı bir operasyon haline gelmişti. Kısa süre sonra yıllık büyüme oranı yüzde 150’ye ulaşan Boticca şu anda ise 400 bin kullanıcıya sahip. Bu kullanıcıların yarısı Avrupa ülkelerinden. Avrupa’nın ardından yüzde 30 ile Kuzey Amerika ve yüzde 20 ile Asya ve Orta Doğu bölgeleri geliyor.

Satışların yüzde 55’inin kıtalar arasında gerçekleşiyor olması Boticca’nın çok uluslu yapısının bir sonucu. Bu durum şirket içerisinde de yansımasını bulunuyor. Toplam çalışan sayısı 20 olmasına rağmen, 13 farklı ulustan çalışana sahip olması bunun önemli bir göstergesi. Bu sayede sadece 20 çalışan ile 14 farklı dile hakim bir şirket Boticca.

Satışlarının yüzde 30’nun mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor olması da diğer önemli bir detay.

Sina Afra’nın da Twitter üzerinden duyurduğu bu yatırım ile birlikte ekibini de büyütecek olan Boticca’nın Türkiye pazarına girmesi de sürpriz olmayacaktır diye düşünüyorum.

 Güncelleme: Konuyla ilgili Sina Afra'dan da görüş aldık. Sina Afra Boticca'ya yatırımının ana nedenin pazar yeri iş modellerine olan inancı olduğunu söylüyor. Bunun dışında kurucuları uzun zamandır tanıyor ve  güveniyor olmasının da yatırım kararındaki kriterlerden biri olduğunu da ekliyor.

Bu sırada konuyla ilgili en çok merak edilen detaylardan biri olan Boticca ve Türkiye pazarı ile ilgili olarak da; bu yatırımının şirketin küresel olarak çalıştığı tüm ülkelerdeki gücünü artırmak için kullanılacağını, fakat şu aşamada Türkiye pazarına yönelik özel bir plan bulmadığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.