TÜBİTAK'tan girişim sermayesi şirketlerine önemli destek: 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı

TÜBİTAK'tan girişim sermayesi şirketlerine önemli destek: 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı

tubitak-logoTÜBİTAK, yeni yürürlüğe koyduğu 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı'nı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımıyla gerçekleştirdiği tanıtım toplantısı ile duyurdu. Biz de Webrazzi olarak toplantıda bulunarak sizlere tüm detaylara aktarmak istedik.

Bu sabah başlayan toplantıda sözü ilk olarak Nihat Ergün aldı. Ergün konuşmasında bilim ve teknoloji odağı olan şirketlere ve girişimciliğe fazlasıyla önem verdiklerine vurgu yaptı. KOSGEB ve üniversitelerin de ekosisteme oldukça katkı yaptığını söyleyen Ergün, ayrıca konuyla ilgili bazı rakamlar da paylaştı.

Ergün'ün paylaştığı rakamlara göre Türkiye'de şu an 37'si aktif olmak üzere 52 adet teknopark bulunuyor. Bu 52 teknoparkta 2 bin 500'e yakın şirkette toplamda 20 bini aşkın kişi çalışıyor. Ayrıca bugüne kadar hibelerle kurulan şirket sayısı ise 1000'in üzerinde. Nihat Ergün'ün sonrasında ise toplantıda sözü TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak aldı.

nihat-ergun

TUBİTAK yerli ve yabancı girişim sermayesi fonlarına destek oluyor

TUBİTAK, 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı ile KOBİ'lerin çekirdek veya başlangıç aşamalarındaki finansman ihtiyaçlarını girişim sermayesi fonları aracılığıyla karşılayacak.

TÜBİTAK tarafından yerli ve yabancı girişim sermayesi fonlarına sağlanacak olan destekle; yenilikçi ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme potansiyeli bulunan KOBİ'lerin erken aşamadaki finansman ihtiyaçları karşılanmış olacak. TUBİTAK bu sayede ülkemizdeki teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ'lere sermaye sağlayacak yeni fonların oluşturulmasına ve bu fonların gelişmesine katkı sağlayarak, girişim sermayesi ekosisteminin gelişmesini istiyor.

İlk başvuru süreci bugün başlıyor, son başvuru tarihi ise 31 Aralık

1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı için başvurular, açılacak olan çağrı dönemlerinde proje şeklinde alınacak. Çağrı duyurularını ise www.tubitak.gov.tr'den takip edebilirsiniz. 5 Eylül 2013'de açılacak olan ilk çağrı 31 Aralık 2013 tarihinde son bulacak.

TUBİTAK başvuruları değerlendirirken fonun odaklandığı alan ve yatırım stratejisi, yatırımdan çıkış stratejileri, takım profili ve özel yatırımcılardan süresi içinde kaynak getirebilme yeteneği gibi maddeleri göz önünde bulunduracak. TUBİTAK birinci çağrı kapsamında her bir fona azami 15 Milyon TL hibe aktarmayı planlıyor. TUBİTAK fonlara en fazla yüzde 20 oranında hibe desteği verecek, ayrıca fonların süresinin ise 12 yıl olması düşünülüyor. (5 yıl yatırım dönemi, 7 yıl çıkış dönemi olmak üzere)

Kuşkusuz sizlere yukarıda tanıtmaya çalıştığımız 1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı internet sektörü için de oldukça büyük bir fırsat potansiyeli taşıyor. İlk başvuru dönemi bugün başlarken 2014 yılının tahminen ikinci çeyreğiyle birlikte bu program hakkındaki gelişmeler, sektörde önemli bir gündem maddesi olabilir. Gelişmelere Webrazzi'de yer vermeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.