Ücretsiz ve kolay site oluşturma platformu Jimdo.com da Türkiye'de büyüyecek

Bir internet sitesi sahibi olma gereksinimi arttıkça teknik yeterlilik ihtiyacı da giderek azalıyor. Hamburg (Almanya) merkezli Jimdo.com da bu alanda sunduğu ücretsiz hizmeti Türkiye'ye getiriyor.
Ücretsiz ve kolay site oluşturma platformu Jimdo.com da Türkiye'de büyüyecek

jimdo bedava site kur turkiyeBir internet sitesi sahibi olma gereksinimi arttıkça teknik yeterlilik ihtiyacı da giderek azalıyor. Hamburg (Almanya) merkezli Jimdo.com da bu alanda sunduğu ücretsiz hizmeti Türkiye'ye getiriyor.2007 yılında 3 Alman girişimci (Matthias Henze, Christian Springub, Fridtjof Detzner) tarafından kurulan Jimdo, temel olarak ücretsiz, hızlı ve şık bir şekilde internet sitenizi oluşturmanızı sağlayan bir platfom. Platform içindeki zengin bileşenlerle kişisel bir internet sitesi, bir blog veya bir e-ticaret sitesi oluşturmanız mümkün. Paypal bağlantısı da ekleyebiliyorsunuz.

Ücretsiz hesap tipinde firatdemirel.jimdo.com şeklinde alt alan adıyla bir site oluşturabiliyorsunuz. Jimdo Pro ve Jimdo Business adlı yıllık ücretli hesaplar ise sitenizi kendi alan adınıza taşımanızı ve ek özelliklerden faydalanmanızı sağlıyor. Bu sayede daha profesyonel bir görünüm ve daha geniş özelliklere sahip olabiliyorsunuz.Jimdo'nun gayet sistemli şekilde oluşturulan altyapısıyla bir web sitesi açmak gerçekten oldukça kolay. Yakında yayınlanacak olan Jimdo iOS uygulaması ise cepten bir iki dakika da firrat.jimdo.com gibi bir site oluşturma şansı sunuyor.jimdo bedava siteSiteleriniz her durumda mobil uyumlu görünüyor ama iOS üzerinde oluşturulacak siteler sınırlı özelliklere sahip olacağı için web üzerinde geliştirme yapma gereksinimi bir süre daha devam edecek.8 haneli yatırımı reddeden bir girişimjimdo bedava site kur Mayıs ayında 12. dil olarak Türkçe sayfalarını açan Jimdo'nun Türkiye Ülke Müdürü Erkin Ünler ve Jimdo kurucu ortaklarından Matthias Henze'yi (soldan 1.)  ofisimizde ağırladık ve şaşırtıcı bilgiler aldık.Aldığımız bilgilere göre Jimdo ile dünya çapında şimdiye kadar 8 milyonun üzerinde sitenin kurulmuş. Türkiye'de açılan site sayısı ise 50.000'in üzerinde. buketyasar.com, dijitaldental.com ve istanbulrestaurant.org Jimdo ile yapılan sitelerden bir kaçı.Çoğunluğu tam zamanlı, bir kısmı dışardan çalışan olmak üzere 170 çalışanı olan Jimdo, Hamburg dışında San Francisco, Şangay ve Tokyo'daki ofisleriyle dünya çapında karlı bir girişim olmayı başarmış.Tabii Jimdo'nun bu büyümeyle yatırımcıların ilgisini çekeceği de aklınıza gelebilir. Elbette Jimdo yatırımcıların ilgisini çekmiş ama yapılan 8 haneli bir yatırım talebinin geri çevrilmesi yabancı basında (#1, #2, #3) ses getiren bir duruş olmuş. Jimdo kurucuları, karlı bir girişimin yatırımcı parasına ihtiyaç duymadan büyüyebileceğini gösterirken, girişimcilik tecrübelerini paylaştıkları 3founders.com adlı blogda bu konuya da yer vermişler.Önümüzdeki dönemde ücretsiz ve kolay site kurmak isteyenlerin Jimdo ile daha fazla karşılaşacağını söylemek mümkün. Böylece ülkemizdeki internet kullanıcılarını hedefleyen 'misafir' girişimlerin sayısı 1 tane daha artmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.