Hasan Aslanoba'dan kendi girişimi Webnak ile ilgili yorumlara cevap geldi

Hasan Aslanoba'dan kendi girişimi Webnak ile ilgili yorumlara cevap geldi

Sektörün son dönemlerde gerçekleştirdiği yatırımlarla dikkat çeken ismi Hasan Aslanoba'nın kendi girişimi Webnak'ı dün yaptığımız haberle sizlere tanıtmıştık. Webrazzi'de sürekli Aslanoba Capital çatısı altında gerçekleştirdiği yatırımlarla gündem yaratan Hasan Aslanoba, bu sefer kendi girişimi ile haberimize konu olduğu için haliyle ilgi de çok yüksek oldu.

Yük veren müşterilerle yük alan nakliyecileri buluşturan ve "Yükünüze araç bulmanın en hesaplı yolu" sloganıyla yola çıkan Webnak ile ilgili haberimize birçok yorum geldi. Bu haberi sizlerle paylaştığımız dakikalarda yazıda 57 yorum bulunuyordu.

Durum böyle olunca bugün öğle saatlerinde de Hasan Aslanoba kendisi yorumlara cevap verdi ve söz konusu haberin altına bir yorum bıraktı. Hasan Aslanoba'nın yorumunun tamamını aşağıda paylaşıyoruz.

Değerli arkadaşlar,

Herkese görüşleri için teşekkür ederim. Saha testleri yeni tamamlanan projemizi geliştirmeye devam ediyoruz. Webnak hakkında daha detaylı bilgi vermek isterim:

Webnak, sadece B2B bir iş modelidir; yük veren firmalarla yük taşıyanları, internet ve mobil teknolojileri kullanarak biraraya getiren bir pazaryeridir. Ancak, pazaryerine girebilmenin belli kuralları var; özellikle yük taşıyanlar (tedarikçilerimiz) tarafında tüm kontroller ve bazı eğitimler tamamlandıktan sonra aktif üyelik gerçekleşiyor. Tedarikçi geliştirmelerimiz için, ana artel karayolları üzerinde Webnak Hizmet Noktalarımızı kurmaya başlıyoruz.

Müşteri tarafında ise, yüksek ölçekte çalışamadıkları için; fiyat ve kalite olarak iyi hizmet alamadığını düşündüğümüz KOBİ’ler ana hedefimizdir. Aynı zamanda, büyük sanayi kuruluşlarına hizmet veren büyük lojistik şirketlerinin de, müşterimiz olarak, Webnak’ı yük taşıyan bulmak için kullanacağını düşünüyoruz. Ancak, müşteri tarafında dahi, arz ve talepte büyük bir dengesizlik yaşanmaması için üye kaydı kontrollü biçimde ve belli rutlardan başlanarak yapılıyor. Webnak’ın değer sunumu; müşterisine daha uygun fiyatlı, hızlı ve zahmetsiz biçimde güvenilir tedarikçi bulmasını sağlamaktır.

Gelir modelimiz; müşterilerimize sunduğumuz aracılık hizmeti komisyonuna dayanıyor; tedarikçilerimizden hiçbir komisyon almıyoruz. Tedarikçilerimiz sadece mobil tablet cihaz yatırımı yapıyorlar; GSM firmaları ile işbirliği yaparak biz uygun satın alma ve diğer işlemlerde yardımcı oluyoruz.

İşleyiş çok kısaca şöyle: kayıtlı müşterimiz, her taşıma işi için, sitemizde kısa süreli bir ihale başlatıyor; açılan ihaleyi sisteme kayıtlı tedarikçilerimizden coğrafi konumu, araç profili ve müsaitliği uygun olanlar görebiliyor ve teklif verebiliyor. Müşterimiz seçimini yaptıktan sonra tedarikçimiz yükleme adresine yönlendiriliyor. Bunun yanında, Webnak sistemi araç izlenebilirlik, tedarikçi değerlendirme gibi pekçok faydalı özelliği de öngörmektedir.

Webnak iş modeli, 2009 yılında tasarladığım, biraz da mobil teknolojilerin gelişimine paralel olarak, son 2 senede tekrar odaklandığım bir projedir. Tamamen özgündür, Türkiye şartlarına göre tasarlanmıştır. Yurtdışında bazı benzerlerinin bulunması veya Türkiye’de birilerinin aklına gelmiş olması; “aklın yolu bir” olduğu için olabilir.

Sevgi ve saygılarımla Hasan Aslanoba

Webnak girişimi ile ilgili haberimize, haberin yorumlarına ve Hasan Aslanoba'nın yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.