İki kat büyüyen Android pazarı 6,8 milyar dolara ulaştı

İki kat büyüyen Android pazarı 6,8 milyar dolara ulaştı

Mobildeki hızlı büyüme şaşırtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook'a mobilden 850 milyon girişin olduğu ve Facebook reklam gelirlerinin yüzde 41'inin mobilden geldiğini, Fırat'ın kaleme aldığı "Siz hala mobile yatırım yapmayanlardan mısınız?" yazısında bahsetmiştik.

Gelişen teknolojiler üzerine araştırma yapan New York merkezli ABI Research, Android pazarının hala iOS'un gerisinde olmasına karşın 6,8 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını ortaya koyan araştırmasını yayınladı.

Bu rakama göre Android geçen yıla oranla iki katına yakın bir büyüme sergilemiş oluyor. ABI research daha önceki araştımasında ise mobil uygulama pazarının 25 milyar dolar büyüklüğe erişeceğini öngörmekteydi.

android google

Araştırma yazısında Apple iOS'un uygulama pazarındaki gelirlerinin açık ara önde gittiğini belirten ABI Research analistlerinden Josh Flood, bu yıl Android işletim sistemi ile sunulan telefonların iOS'a göre 3 kat daha fazla satıldığını da belirtiyor.

Android pazarında rakamların artmasındaki en büyük pay Google'in liderliği. Her ne kadar Facebook sadece kendi gelirlerinin yüzde 41'ini mobilden elde ediyor olsa da, Webrazzi Pro'da yer alan bilginin de ışığında toplam mobil reklam pazarının yüzde 50'sininin Google'a ait olduğunu görüyoruz. Uygulamaların büyük çoğunluğunun ücretsiz olduğunu ve öncelikli gelir kaynağının reklamlar olduğunu düşündüğümüzde, Google'ın burada nasıl bir avantaj elde ettiğini de net bir şekilde görebiliyoruz.

Araştırmada dikkat çeken bir başka nokta ise Google'ın mobil operatörlerin ödeme sistemi ile Android pazarında uygulama satın almanın önünü açmak istediğinin belirtilmesi. Böylece kredi kartı olmayan kullanıcılar uygulamaları mobil operatörler aracılığıyla satın alabilecekler. Bu da pazara yeni müşterilerin katılması ve Google'ın reklamların yanı sıra uygulama satışından da daha ciddi bir gelir elde etmeye başlaması anlamına gelecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.