Twitter'ın yeni duyurduğu sohbet özelliği neden bu kadar önemli?

Twitter'ın yeni duyurduğu sohbet özelliği neden bu kadar önemli?

Twitter sohbetleri takip etmeyi kolaylaştıran yeni bir güncelleme yayınladı. Twitter’ın blogundan duyurulan bu yenilik ile birlikte artık Twitter.com ve iOS ile Android uygulamalarında sohbetler birbirlerine mavi bir çizgi ile bağlantılı olarak görüntülenebilecek. Böylece sizin takip etmediğiniz fakat sohbete katılmış olan kişilerin paylaşımlarını da, sohbetin bütünlüğü içerisinde diğerleri ile bir arada görebileceksiniz.

Sohbet içerisinde birden fazla yanıt varsa, sohbetin görünen kısmının arasında yer alan mavi çizgiye tıklayarak tamamını görebileceksiniz. Bu güncelleme ile birlikte artık iPhone ve Android üzerinden sohbetlerin tamamını e-posta ile göndermek de mümkün olacak. Android’de tercih edenleri sohbetleri doğrudan mesaj (DM) yoluyla da paylaşabilecekler.

Bu Twitter için oldukça büyük ve önemli değişim anlamına geliyor…

Anlamsız görünen tweet’ler anlam kazanacak

Her şeyden önce bu yenilik, Twitter akışında zaman zaman gördüğünüz ve başını ya da sonunu görmediğiniz için anlam veremediğiniz, örneğin “@umitoncel aynı fikirdeyim” benzeri gönderilerin artık daha anlamlı hale gelmesini sağlayacak. Bir bakışta bu yanıtın hangi sohbetin parçası olduğunu görebilecek ve ilginizi çekiyorsa tamamını pratik bir şekilde görüntüleyebileceksiniz.

Her ne kadar bu Twitter’ın var olan kullanıcıları için güzel bir gelişme olsa da, yeniliğin asıl hedefi hali hazırda Twitter’ı aktif kullanıcıları değil. Onlar zaten bir şekilde Twitter’da yollarını bulabiliyor ve her türlü sohbeti kolaylıkla takip edebiliyorlar.

Yeni kullanıcılar için önemli bir kolaylık

Fakat aynı şeyi yeni kullanıcılar için söylemek pek mümkün değil. Twitter’da daha yakın dönemde oluşturulmuş hesapların büyük kısmının atıl kalması veya kapatılmasının nedeni kullanımının biraz daha tecrübeli kullanıcılara hitap ediyor olması, sosyal ağın şu sıralardaki en büyük sorunu. Öğrenme eğrisinin Facebook gibi alternatiflere oranla biraz daha yüksek olması, Twitter’ın hedeflediği aktif kullanıcı sayısına ulaşmasını da zorlaştırıyor.

Bu güncelleme, yeni üyeler için Twitter’ı daha kolay kullanılır hale getirmeye hedefliyor. Bu sayede de hem aktif kullanıcı sayısının artması, hem de sistemde daha uzun zaman geçirilmesini sağlamak niyetinde. Bunların her ikisi de Twitter’ın reklam gelirlerini doğrudan etkileyecek faktörler ve şüphesiz ki halka arz hazırlıklarındaki bir firma için gelirleri artırmak en öncelikli konuların başında geliyor.

Bu yeni sohbet görünümü muhtemelen Twitter’ın bu bağlamda üzerinde çalıştığı tek geliştirme değil. Yavaş yavaş yeni güncellemelerle diğer yenilikler de hayatımıza girene kadar aşağıdaki yeni sohbet yapısına dair videoyu izleyebilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.