Hazır e-ticaret sitesi sunan Shopify, iPad'i POS'a dönüştüren servisini tanıttı

Hazır e-ticaret sitesi sunan Shopify, iPad'i POS'a dönüştüren servisini tanıttı

E-ticaretin günden güne artan hacmi, şirketlerin dikkatini çektiği kadar kendi ürününü satmak isteyen girişimcilerin de ilgisini çekiyor. İşe 2005 yılında kullanıcılarına kendi e-ticaret sitelerini yapabilmesini sunarak başlayan Shopify, geçen 8 yıllık süre içerisinde 100 farklı ülkede 60.000'den fazla perakende mağazaya hizmet veren bir platform haline geldi. Bireysel kullanıcıları ile birlikte toplamda 2 milyar dolar işlem hacmine ulaşmış.

Shopify bu potansiyelini kullanarak yeni ürünü Shopify POS'u tanıttı. iPad'i bir POS cihazı haline getiren servis ile oldukça basit bir şekilde 5 dakika gibi sürede ödeme sistemi dahil e-ticaret sitesinin açılabiliyor. Shopify POS ilk görünüşte Square'i andırsa da perakende mağazsının stok kontrolü yapabilmesi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi detaylı raporlamanın sunulması fonksiyonlarıyla Square'den  tamamen ayrılıyor.

Barkod okuma, nakit ve kredi kartı ile ödeme gibi tüm kasa hizmetlerinin sunulduğu serviste, fatura ise müşterilerin e-posta adresine gönderiliyor. Servisin en büyük artılarından bir mağazayı, perakende stoğu ile internet stoğunun senkronizasyonu gibi dertlerden kurtarıp ortak bir platformda anlık bilgi akışını sağlıyor olması.

shopify-pos

Yeni iş modeli trendi olan bricks and mortar'i firmaların hem perakende satışları hem de online satışlarını birlikte sunması olarak tanımlayabiliriz. Shopify tam da bu trendi takip ederek iyi bir ürün çıkarmış. Bu ürünle  e-ticaret alışveriş yapan kullanıcılara ek olarak internette araştırıp mağazada alışveriş yapmak isteyenlere de ulaşmış ve firmaların iş akışını azaltmış olacak.

Shopify'ın ülkemizdeki örneklerinden geçtiğimiz günlerde Aslanoba Capital'dan 1 milyon dolar yatırım alan Sopsy'nin büyüyen Türkiye e-ticaret pazarında Shopify'ın 8 yılda katettiği yolu daha da hızlı geçeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.