Facebook yarışma yapısında uygulama kullanma zorunluluğu kalktı

Facebook yarışma yapısında uygulama kullanma zorunluluğu kalktı

Facebook’ta bir sayfa için yarışma düzenlemek istediğinizde Facebook kurallarına göre bunu yapabilmenin tek yolu bu amaç için geliştirilmiş bir uygulama kullanmak. En azından yakın zamana kadar böyleydi. Dijital ajanslar müşterilerinin Facebook sayfalarında promosyon çalışmaları düzenlemek ve ödül dağıtabilmek için ya bir uygulama geliştirir, ya da piyasada bu iş için hazırlanmış bir uygulama satın alır/kiralar ve kullanırlardı.

Facebook’un son açıklamasıyla birlikte bu kural artık sona eriyor. Sayfalardaki yarışmalarda daha önceden yasak olan; beğeni sayıları, yorumlar veya gönderileri yarışmaya katılım amacıyla kullanmak artık serbest.

Dijital pazarlama dünyası için son derece önemli olan bu gelişmeyi hem iyi, hem de kötü olarak yorumlamak mümkün...

Maliyetler düşüyor

İyi bir haber çünkü, ne olursa olsun bir uygulama kullanma ihtiyacı firmalar için ek bir maliyet anlamına geliyordu. Özellikle de küçük ve orta çaptaki firmalar için bu yeni uygulama daha düşük maliyetle kullanıcı etkileşimi sağlamayı mümkün kılabilir.

Uygulamaların en önemli faydalarından biri katılımların otomatik bir şekilde değerlendirilebilmesini sağlamaktı. Uygulama kullanılmadığında ise katılımlar ve değerlendirmeler manuel olarak yapılacak ve bun sayım esnasında hatalara neden olma ihtimali gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Hata payı ve kötüye kullanım ihtimali

Fakat bundan daha önemlisi işin moderasyon kısmında durum epeyce değişecek gibi görünüyor. Art niyetli kişilerin yarışmaları manipüle etme ihtimallerinin artabilecek olması, sahte hesap ve sahte başvuruları kontrol etme ihtiyacının artması anlamına gelecek ve moderasyon açısından işler zorlaşacak.

Bu gelişme ile birlikte artık her çaptan işletme Facebook sayfası üzerinden çok daha kolay bir şekilde yarışma düzenleyebilecek. Yarışmaların Facebook üzerindeki en yüksek etkileşim oranına sahip yöntemlerden biri olduğunu düşününce Facebook’un epeyce hareketleneceğini tahmin etmek zor değil.

Peki siz bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yarışma için uygulama zorunluluğunun kalkması iyi mi oldu, yoksa daha fazla sorunu beraberinde mi getirecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.