Stackoverflow kurucu ortağı Jeff Atwood, yazılımcılar için mekanik klavyesini satışa sundu

Stackoverflow kurucu ortağı Jeff Atwood, yazılımcılar için mekanik klavyesini satışa sundu

code3Dünyanın en popüler yazılım odaklı soru-cevap sitelerinden StackOverflow’un kurucularından Jeff Atwood ve özelleştirilebilir klavyeler üreten WASD Keyboard kurucusu Weyman Kwong, birlikte yazılımcılara özel olarak tasarlanan ‘’CODE’ isimli mekanik klavyelerinin tanıtımını yaptı.

Klavyede standart olarak LED geri aydınlatma özelliği bulunuyor, aydınlatma seviyesi 7 birime ayrılmış kullanıcılar istediği zaman geri aydınlatmayı kapatabiliyor. Klavyenin üzerindeki harfler ve sayılar Helvetica fontu ile yazılmış.

İşletim sistemi değiştiren yazılımcılarıda düşünen CODE, klavyenin üzerinde gelen Windows tuşunun Mac OS için Cmd/Alt tuşları ile değiştirebilmesine olanak sağlamış. Böylece kullanıcılar işletim sistemi değiştirdiklerinde herhangi bir zorluk yaşamadan sökülüp, takılabilen tuşlar sayesinde klavyelerini optimize etmiş oluyorlar.

code1

Aynı şekilde  Windows ve Mac klavyeleri arasındaki temel farklardan olan Fn tuşları ve Media tuşları da değiştirilerek işletim sistemlerine tam uyumluluk sağlanabiliyor.

Klavyenin tuşlarının kolayca değiştirilebilmesi özelliği sayesinde kullanıcılar rahat bir şekilde QWERTY/Dvorak/Colemac klavye türlerinden birine geçiş yapabiliyorlar.

Klavye 2 farklı model seçeneği ile satılıyor ilk model 104 tuşa ve 1098g ağırlığa diğer model ise 87 tuşa ve 907g ağırlığında. Klavye beraberinde micro usb ve PS/2 kablosuyla birlikte geliyor. CODE $149.99 fiyat etiketiyle alıcılarını bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.