YouTube video yanıt özelliğini sona erdiriyor ve çok haklı bir gerekçesi var

YouTube video yanıt özelliğini sona erdiriyor ve çok haklı bir gerekçesi var

YouTube’u Google’ın en iyi yatırımlarından biri olarak kabul etmek yanlış olmaz. 2005’te kurulup, 2006’da 1.6 milyar dolar ödeyerek satın aldığı YouTube’un aradan geçen yıllarda gösterdiği gelişme online video sitesinin dünyanın en büyük ikinci arama motoru konumuna kadar taşıdı.

Tabi ki bunda Google’ın bu süre boyunca YouTube’u sürekli geliştirmesi ve etkileşim oranını artırmaya yönelik yenilikler getirmesinin etkisi çok büyük. Fakat Google’ın eklediği her özelliğin arzu edilen başarıyı yakaladığını söylemek de mümkün değil.

Buna en güzel örnek, şaşırtıcı derece düşük tıklama oranına sahip video yanıtlar…

YouTube çok, gerçekten çok düşük bir oranda tıklandığı için video yanıt özelliğini sona erdirme kararı aldı. Yapılan resmi açıklamada 12 Eylül’den sonra artık YouTube’daki içeriğe video ile yanıt vermenin mümkün olmayacağı belirtiliyor.

Peki video yanıtlara tıklanma oranı ne kadar? YouTube’un yaptığı açıklamaya göre bu oran sadece yüzde 0,0004. Yani bir video yanıtı göre her 1 milyon kişiden sadece 4 tanesi bu yanıta tıklayarak izliyor. Bu YouTube üzerindeki her hangi bir bölüm veya içerik için en düşük tıklama oranı olmalı.

12 Eylül’den itibaren video yanıtlar sona erecek ama daha önceden girilmiş olan silinmeyecek ve varlıklarını koruyacaklar. Fakat YouTube bu gelişmenin ardından kullanıcılar arasındaki etkileşimi sürdürmek için artık daha farklı yöntemleri ön plana çıkartıyor. Hashtag’ler buna bir örnek. Bunun dışında YouTube, yanıt amaçlı yüklenmiş videoların başlıklarında hangi videoya yanıt olduğunun belirtilebileceğini ve sitenin arama özelliği ile bu videoların daha fazla ön plana çıkartılabileceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.