Yazılım bilmeden mobil uygulama yapabileceğiniz bir platform: Shoutem

Yazılım bilmeden mobil uygulama yapabileceğiniz bir platform: Shoutem

Her geçen gün mobilde yenilikleri görüyoruz. Şirketlerin mobil uygulama yatırımları artıyor, mobil reklam pazarı öngörülerin üstünde büyüyor. Mobilin şaşırtan rakamları ile ilgili bugün Fırat'ın kaleme aldığı "Siz hala mobile yatırım yapmayanlardan mısınız?" yazısını inceleyebilirsiniz.

Peki ya rakamlar bu kadar büyüme gösteriyor ama özellikle Kobiler veya bireysel girişimler minimum zaman harcamayla nasıl mobile yatırım yapacaklar? Restoranlarının mobil uygulamasını veya bir öğrenci kendi radyo uygulamasına yazılım bilmeden yapabilir mi sorusunun cevabı olabilicek bir girişimi tanıtacağız.

Müşterileri arasında USA Today, T-Mobile'ın bulunduğu Shoutem 2008'de kullanıcıların kendi sosyal platformlarını yapmaları için kurulmuş. 2011'de pivot ederek şu an kullanıcıların yazılım ve tasarım bilgisi olmadan sürükle-bırak ile iPad, iPhone, Android ve HTML5 uygulamaları yapmalarına olanak sağlayan platforma dönüşmüş. Bugüne kadar Bicro ve RSG Capital'den 1.65 milyon dolar yatırım alan Shoutem'in yazılım ekibi balkanlarda Zagreb'de, merkezi ise New York'ta. 

Kullanıcılar kendilerine en uygun uygulama modelini seçiyor. Daha sonrasında tasarım seçeneklerine karar veriyor ve uygun eklentilerle mobil uygulama tamamen kişiselleştirilebiliyor. Üstelik yeni eklentilerin hiçbiri için ek ödeme yapılmıyor.

Örnek olarak restoran uygulaması için menüleri eklenebiliyor, fırsatlar sunulabiliyor, Foursquare veya Facebook ile uygulama üzerinden müşterilen yer bildiriminde bulunmasını sağlayabiliyorsunuz. Etkinlik uygulamasında ise konuşmacı tanıtımı, video, fotograf galerisi eklenebiliyor, anlık bildirimler gönderilebiliyor. Wordpress tabanlı blogu olanlar ise Wordpress eklentisiyle dinamik e-dergi yapmaları mümkün. Nihayetinde yaptığınız uygulamayı web sayfası üzerinden test etme fonksiyonu ise kolaylaştırıcı özellikler arasında yer alıyor.

Bu kadar kolaylığın bir karşlığı oluyor tabii ki. 4 ayrı seviyede fiyatlandırma sunan Shoutem'in başlangıç paketi aylık 19.90 dolardan başlıyor. Ücretler ile detaylı bilgiye Shoutem fiyatlardan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.