Microsoft CEO'su Steve Ballmer 12 ay içinde emekliye ayrılıyor

Microsoft CEO'su Steve Ballmer 12 ay içinde emekliye ayrılıyor

2000 yılından beri Microsoft'un CEO'su olarak çalışan Steve Ballmer, şirketten yapılan açıklamaya göre 12 ay içinde görevinden ayrılıyor.

Microsoft'un kurucuları Bill Gates ve Paul Allen'ın Harvard Üniversitesi'den arkadaşı olan Steve Ballmer, 2000 yılının Ocak ayından itibaren Microsoft'un CEO'su olarak görev yapıyor. Ayrıca 1980 yılında Microsoft'ta çalışmaya başlayan Ballmer, şirketin otuzuncu çalışanıydı.

Ballmer söz konusu açıklamada bu gibi değişimler için mükemmel zamanlama diye bir şeyin olmadığını, ama doğru zaman diliminde olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca son zamanlarda organizasyon yapısında radikal değişikliklere giden şirket için Ballmer, çok tecrübeli bir ekipleri olduğunu ve yeni yapılanmadan çok şey beklediğini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Steve Ballmer, yerine geçecek kişi belli olmadan görevinden ayrılmayacak. Ballmer'a göre yukarıda da bahsettiğimiz gibi adeta bir değişim döneminde olan şirketin yeni CEO'su tüm bu süreci başından itibaren yönetebilecek biri olmalı.

Steve Ballmer'dan tüm çalışanlara veda e-posta'sı

Steve Ballmer ayrıca şirket çalışanlarına gönderdiği e-posta'da Microsoft'u muhteşem bir yer olarak tanımlarken şirketi çok sevdiğini söyledi. Ballmer çalışanlara Microsoft'taki görevine başladığından itibaren şirketin başardıklarından dolayı gurur duyduğunu iletti.

Ayrıca yeni CEO için aralarında Steve Ballmer ve Bill Gates'in de bulunduğu bir komite kurulacak ve söz konusu komitenin seçtiği isim şirketin bu yeni yapılanmasının başına geçecek.

steve-ballmer-microsoft-ceo Bill Gates ve Steve Ballmer

Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Steve Ballmer'la ilgili yapılan bu açıklamaya verilen tepkileri, Twitter'dan canlı olarak şu adreste takip edebilirsiniz.

Hemen aşağıda hareketli tavırları ve renkli kişiliğiyle dikkat çeken Ballmer'a ait bir video paylaşıyoruz. Kuşkusuz 12 ay sonra Microsoft'taki görevinden ayrılacak olan Ballmer için şimdiden teknoloji dünyasının efsane isimlerinden biri diyebiliriz.

http://youtu.be/e8M6S8EKbnU

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.