İşkolig'in yaptığı araştırmaya göre çalışanların yarısı mutsuz [İnfografik]

İşkolig'in yaptığı araştırmaya göre çalışanların yarısı mutsuz [İnfografik]

Şirketlerin çalışanlarına sunduklarını şeffaflaştıran kariyer sitesi İşkolig'i daha önce tanıtmıştık. Üye sayısı her geçen gün artan şirket 2500 üyesinin yılın ilk 6 ayında katıldığı Türkiye'de çalışan mutluluğu infografiğini yayınladı.

Anket mantığına uygun olarak üyelerin anonim olarak cevap verdiği değerlendirme de üyelerden çalışma saatleri, takdir edilme, yöneticinin gösterdiği saygı'nın aralarında bulunduğu 16 soruda 1-5 arasında derecelendirmesi sonucunda ilginç sonuçlar çıkmış.

Çalışanların sadece %41'i mutluyken geri kalanlar %59 işlerinden mutlu değiller. İstanbul mutsuzlukta %56 ile başı çekerken ardından Ankara % 51 ile geliyor. Sektörel açıdan bakıldığında Bosch, Arçelik ve Vestel'in de yer aldığı elektronik sektörünün çalışanları en mutlu çalışanlar.

Her ne kadar Y jenerasyonun asi ve uyum problemleri olduğu söylense de 22-26 yaş aralığında ki gençlerin%55'i işinden memnun buna karşın 30 yaş üstü çalışanların memnuniyeti %35'te kalmış. İnfografik'te paylaşılmaış ama 22-26 yaş arası gençlerin elektronik, telekom ve eğitim sektöründe çalıştığından mıdır bilinmez ama çalışanların en mutlu olduğu 3 sektör bu şekilde sıralanmış.

İstanbul'un %56 ile mutsuzlukta ilk sırada yer alıyor ama burada çalışanların trafikte geçen zamanda şikayet etmediklerini şikayet sıralamasında yeşil ile gösterilen iş-yaşam döngüsünden anlayabiliriz. Buna karşılık mutsuzluğun iletişim problemlerinden başladığını söylemek mümkün saygı, takdir - geri bildirim, mutsuzluğun  ana sebepleri arasında.

iskolig_turkiye_calisan_mutlulugu_ocak_haziran_2013

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.