Güncellenen Facebook mobil giriş, ayda 850 milyon kez kullanılıyor

Facebook bir platform olarak giderek daha fazla mobil uygulama ile entegre oluyor. Facebook’un giriş yapma özelliğini kullanan uygulamalar bu sayede kullanıcılara ekranı yazı yazmaya çok da uygun olmayan mobil cihazlarda kolay üyelik oluşturma imkanı sağlıyor. Diğer yandan da bu sayede uygulamanın sosyal özelliklerini genişletmiş oluyorlar.

Fakat uygulamaların istedikleri izinler ve otomatik olarak duvarınızda paylaşımda bulunma gibi özellikleri yüzünden halen pek çok kullanıcı mobilde Facebook ile giriş yapmaya pek hevesli değil. Facebook sonunda bu sorunu düzeltmek yönünde önemli bir adım attı.

Facebook bu duyuru ile birlikte mobil giriş özelliğine dair bazı oldukça ilginç verileri de paylaştı…

Şimdiye Facebook giriş özelliğine sahip mobil uygulamalar dinlediğiniz şarkıyı veya koştuğunuz mesafeyi size sormadan otomatik olarak Facebook duvarınızda paylaşabiliyorlardı. Yeni güncelleme ile birlikte bunu isteyip istemediğinize artık siz karar verebileceksiniz.

Mobil uygulamaların hem Facebook duvarınızda otomatik paylaşımlarda bulunması veya hesabınıza ait hemen hemen tüm bilgilere erişebilecek olması artık sizin kontrolünüzde olacak. Böylece kullanıcılar için ya bu sevimsiz duruma katlanmak ya da o uygulamayı kullanmamak arasındaki seçim de ortadan kalkmış olacak. Böylece Facebook mobil giriş özelliğinin de kullanım oranının artmasını beklemek yanlış olmaz.

İlk 100'de uygulamaların çoğu Facebook ile giriş imkanı sunuyor

Peki Facebook mobil giriş özelliği ne kadar kullanıyor? Facebook son güncelleme ile birlikte bu soruya yanıt olabilecek bazı ilginç detaylar da paylaştı. Bu verilerin tamamının Ağustos 2013 tarihli yani oldukça güncel olduklarını belirtmekte fayda var.

Şu anda mobil cihazlarda Facebook giriş özelliği ayda 850 milyon kez kullanılıyor. Hem Android, hem de iOS’ta İlk 100’de yer alan uygulamaların büyük kısmı bu özelliğe sahip.

Ayrıca Facebook’un söylediğine göre mobil kullanıcıların yüzde 80’ini Facebook giriş için istenen izinleri kabul ediyor. Bu Facebook’un geliştiricilere; “sınırlama getirmiş olsak da kullanıcılar istediğiniz izinleri verecek” demesinin bir yolu gibi görünüyor

Son üç ayda Facebook giriş özelliğinde yapılan geliştirmeler servisin mobilde yüzde 31, web’de ise yüzde 16 daha hızlanmasını sağlamış.

Ve işte Facebook’un konuyla ilgili infografiği…

Facebook

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.