Wired, GQ ve Vogue'un yayıncısı Conde Nast dergi üyelikleri için Amazon ile anlaştı

Wired, GQ ve Vogue'un yayıncısı Conde Nast dergi üyelikleri için Amazon ile anlaştı

Okuyucuların içeriğe ulaşma seçeneklerinin farklılaşması geleneksel medyada değişiklikleri beraberinde getiriyor.

Çoğu geleneksel medya şirketini mobilde dahil olmak üzere dijital içeriklerde sunmaya başladılar. Aralarında Newsweek'in de bulunduğu bazı yayıncılar basılı dergilerini sonlandırarak sadece dijital yayıncılığa geçti.

Markaları arasında Wired, GQ ve Vogue gibi dünyanın ünlü dergilerini bulunduran Conde Nast, dijital yayıncılığa uzun zamandır yatırımlar yapmaktaydı. Conde Nast okuyucularına basılı ve dijital dergilerine artık Amazon üzerinden tek tık ile üye olabileceklerini duyurmasıyla bu yatırımların devam edeceğinin altını çizmiş oldu.

Yıl sonuna kadar tüm markalarının dahil olacağı servis şimdilik sadece Vogue, Glamour, Bon Appétit, Lucky, Golf Digest, Vanity Fair ve Wired dergilerini kapsıyor. Amazon ile yaptığı bu anlaşma Conde Nast'a dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden birisinin altyapısını kullanması avantajını ve 200 milyon Amazon kullanıcısına da ulaşabilmeyi sağlayacak.

Normalde %30 komisyon ile çalışan Amazon'un, Conde Nast ile yaptığı anlaşmanın detayları konusunda ise  açıklama yapılmadı.

Bu anlaşma ile Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 250 milyon dolara satın aldığı Washington Post'un geleceği ilgili de tahminlerin artacağı kesin

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.